Gemt
Presse og Nyheder

Forlængelse af midlertidige lempelser ved import af fødevarer

24. august 2020

EU-Kommissionen har forlænget en del af de midlertidige foranstaltninger, der blev iværksat som følge af Covid-19-pandemien. Blandt andet er muligheden for at anvende kopier af importcertifikater blevet forlænget.

Som følge af Covid-19-pandemien har importører af fødevarer fra tredjelande oplevet problemer med at få fat i de originale certifikater og andre dokumenter, der kræves fremvist ved grænsekontrollen.

Derfor udsendte Kommissionen i slutningen af marts en forordning (2020/466), der midlertidigt lempede kravene til dokumentation ved import af fødevarer. Denne forordning er nu blevet forlænget frem til den 1. oktober 2020. Forlængelsen fremgår af Kommissionens gennemførselsforordning 2020/1087.

Læs Kommissionens forordninger her: Forordning 2020/466 og Forordning 2020/1087.

Det betyder, at Fødevarestyrelsen fortsat undtagelsesvist kan acceptere at foretage grænsekontrol på grundlag af:

  • Enten certifikater oprettet i TRACES af tredjelandets myndigheder, uanset at disse endnu ikke kan underskrives elektronisk, forudsat at originalen fremsendes så hurtigt som muligt,
  • eller indscannede udgaver af det udstedte certifikat, forudsat at originalen fremsendes så hurtigt som muligt.

Læs mere i Dansk Erhvervs tidligere nyhed om emnet: Originale certifikater fra tredjelande til brug for grænsekontrol.

Kontakt os

Handel

Saoirse McKeever Eriksen

Fødevarekonsulent
Handel

Jeppe Rønnebæk Kongsbak

Chefkonsulent
Medarbejderprofil

Der anvendes cookies til at forbedre din oplevelse af websitet. Du accepterer ved at navigere videre. Læs mere om website cookies.