Gemt

Forskningsminister: ”Forskningsmidler skal skubbes i en grøn retning”

10. februar 2021

I et længere interview med Altinget fortæller forskningsminister Ane Halsboe-Jørgensen (S), at hun vil sætte større fokus på forskning, der fremskynder den grønne omstilling. Ministeren vil dog også øge kontrollen.

Forskningsminister Ane Halsboe-Jørgensen (S) ønsker at komme tættere på uddelingen af grønne forskningsmidler udtaler hun til Altinget:

”Jeg kommer ikke til at blande mig i, hvor pengene bliver sendt hen, eller kalde penge tilbage. Det har jeg ingen mulighed for eller lyst til. Men når vi år efter år uddeler nye midler, hvor vi politisk bestemmer, hvad vi skal satse på for at skabe en grønnere verden, så er det helt centralt også at følge op på, hvor de penge, vi gav sidste år, landede.”

Stabilitet
I bytte med den øgede kontrol foreslår Ane Halsboe-Jørgensen (S), at forskningsbevillinger på det grønne område skal være stabile.”

Det handler om, at vi signalerer noget stabilitet med den ene hånd, når vi øremærker med den anden,” siger hun til Altinget og forklarer:

”Det tager tid at bygge forskningsmiljøer op. Når man som jeg har det øverste politiske ansvar for dansk forskning, så skal jeg sørge for noget stabilitet. Når vi laver årlige aftaler, så risikerer vi nemt at hoppe fra tue til tue, især med skiftende ministre og skiftende fokus. I stedet binder vi os til den grønne mast.”

Læs hele interviewet på Altinget: Forskningsminister: ”Nu binder vi os til den grønne mast” (altinget.dk).

Kontakt os

Handel

Jakob Lamm Zeuthen

Miljøpolitisk chef
Medarbejderprofil