Gemt

Første møde i nyt Digitaliseringspartnerskab

Fredag den 9. april blev der afholdt første møde i regeringens nye Digitaliseringspartnerskab. Her skal Dansk Erhverv bidrage med kvalificerede og gennemarbejdede forslag, "så vi kan rykke på Danmarks digitale omstilling", lyder det fra Brian Mikkelsen, adm. direktør i Dansk Erhverv.

Nyhed

09. april 2021

Regeringen har med Digitaliseringspartnerskabet om Danmarks fremtidvirkelig sat den digitale dagsorden i fokus og fredag d. 9. april mødtes partnerskabet første gang, og selvom mødet blev afholdt virtuelt, kom partnerskabet godt fra start.  

Dansk Erhvervs topchef, adm. dir. Brian Mikkelsen, var godt tilfreds med første møde: ”Den samlede kreds består af dygtige ledere og vi har med formanden, Jim Hagemann Snabe, ved roret været heldige at få en person med både en vision for arbejdet og et tårnhøjt ambitionsniveau. Vi skal arbejde hurtigt og agilt, og at vi skal komme med nogle kvalificerede og gennemarbejdede forslag, og med det opdrag tror jeg, vi kan levere noget over de næste måneder, som rent faktisk kan rykke ved den digitale omstilling i Danmark.” 

Partnerskabet består af 27 medlemmer og er inddelt i fem arbejdsgrupper, der skal tage forskellige emner op. Grupperne har hver sin formand og skal komme med anbefalinger, der skal drøftes af hele partnerskabet i plenum.  

”Jeg er rigtig glad for at komme med i den arbejdsgruppe, hvor vi skal kigge på Danmark i fremtiden, for her kan vi tage fat på alle de store samfundsudfordringer, hvor digitalisering er en del af løsningen. Det kan være i sundhedssektoren, hvor AI kan være med til at redde flere liv, og det kan være brug af IoT til en grøn, digital omstilling, hvor vi indretter os i bæredygtige byer og samfund. I Dansk Erhverv har vores Tigerråd fået opgaven med at formulere en vision for Danmark i 2040 og hvordan vi ønsker, teknologien skal indgå i vores samfund. Så jeg er glad for at være i en arbejdsgruppe, hvor visionen for fremtiden er vores spillebane”, siger Brian Mikkelsen og fortsætter:    

”Udover vores egen arbejdsgruppe vil jeg se meget frem til løbende at følge med i de emner og forslag, der tages op i resten af partnerskabetDe sidder jo og drøfter emner, som Dansk Erhverv længe har haft på agendaen – fx fremtidens digitale erhverv, bedre offentlig-privat samarbejde og innovation, og bedre adgang til data for virksomheder – så her vil vi naturligvis også bringe de forslag i spil, vi blandt andet har fra arbejdet i Dansk Erhvervs Techudvalg. 

Dansk Erhverv bistår også med sekretariatsbetjening. Konkret foreslår Dansk Erhverv, at der i anbefalingerne kommer fokus på uddannelse og digitale kompetencer, reformering af offentlige it-systemer, øget anvendelse af bl.a. IoT og kunstig intelligens – blandt andet til at skubbe på den grønne omstilling – flere midler til forskning og innovation samt at booste den digitale omstilling i SMV’erne. 

Kontakt os

Rådgivning & Videnservice

Christian von Stamm Jonasson

Erhvervspolitisk konsulent
Medarbejderprofil