Gemt

Fortsat flot jobvækst i sjællandske kommuner trods global uro

Det danske jobopsving har været stærkt i løbet af de seneste par år. Men pludselig i maj måned faldt lønmodtagerbeskæftigelsen for første gang i 6 år. Den økonomiske vækst i euroområdet er blevet betydeligt svækket i løbet af 2019. Det tabte momentum for arbejdsmarkedet på landsplan har dog endnu ikke ramt de sjællandske kommuner.

Nyhed

58. Flot jobvækst i sjællandske kommuner trods global uro

pdf

Download

Analyse nr. 58|2019 - oktober

Det danske jobopsving har været stærkt i løbet af de seneste par år. Det har gjort, at vi i starten af 2019 rundende en milepæl, da vi for første gang nogensinde rundende 3 mio. beskæftigede herhjemme. Men pludselig i maj måned faldt lønmodtagerbeskæftigelsen for første gang i 6 år. Den økonomiske vækst i euroområdet er blevet betydeligt svækket i løbet af 2019. Det er særligt tilfældet i Tyskland, der formentlig allerede har bevæget sig ind i teknisk recession. I Sverige, USA og Storbritannien er der også tegn på en op-bremsning i væksten i de økonomiske aktiviteter. Det er særligt pga. den igangværende handelskrig mellem USA og Kina og den ekstraordinært store usikkerhed omkring det kommende Brexit, der går ud over væksten på vores vigtigste eksportmarkeder.

Det tabte momentum for arbejdsmarkedet på landsplan har endnu ikke ramt de sjællandske kommuner, hvor 12 ud af de 17 sjællandske kommuner fortsat har fremgang i 2. kvartal i år. Der er samtidig sat flotte jobrekorder i både Køge og Solrød kommune.

Kontakt os

Arbejdsmarked, uddannelse og forskning

Peter Halkjær

Arbejdsmarkedschef
Medarbejderprofil
Politik og Analyse

Mads Mathias Jensen

Studentermedhjælper