Gemt

Fortsat jobvækst i syd- og vestjyske kommuner trods global uro

Det danske jobopsving har været stærkt i løbet af de seneste par år. Det har gjort, at vi i starten af 2019 rundende en milepæl, da vi for første gang nogensinde rundende 3 mio. beskæftigede herhjemme. I maj måned faldt lønmodtagerbeskæftigelsen for første gang i 6 år, men det tabte momentum for arbejdsmarkedet på landsplan har endnu ikke ramt de syd- og vestjyske kommuner

Nyhed

59. Jobvækst i Sydvestjylland trods global uro

pdf

Download

Analyse nr. 59|2019 - oktober


Det danske jobopsving har været stærkt i løbet af de seneste par år. Det har gjort, at vi i starten af 2019 rundende en milepæl, da vi for første gang nogensinde rundende 3 mio. beskæftigede herhjemme. Men pludselig i maj måned faldt lønmodtagerbeskæftigelsen for første gang i 6 år. Den økonomiske vækst i euroområdet er blevet betydeligt svækket i løbet af 2019. Det er særligt tilfældet i Tyskland, der formentlig allerede har bevæget sig ind i teknisk recession. I Sverige, USA og Storbritannien er der også tegn på en op-bremsning i væksten i de økonomiske aktiviteter. Det er særligt pga. den igangværende handelskrig mellem USA og Kina og wden ekstraordinært store usikkerhed omkring det kommende Brexit, der går ud over væksten på vores vigtigste eksportmarkeder.

Det tabte momentum for arbejdsmarkedet på landsplan har endnu ikke ramt de syd- og vestjyske kommuner, hvor flere kommuner fortsat har pæn fremgang, og samtidig har Vejen og Billund jobrekord i 2. kvartal.

Kontakt os

Arbejdsmarked, uddannelse og forskning

Peter Halkjær

Arbejdsmarkedschef
Medarbejderprofil
Politik og Analyse

Ivan Kierkegaard

Studentermedhjælper