Gemt
Presse og Nyheder

Fri vejrdata gavner i klimakampen

23. juni 2020

Dansk Erhverv jubler over, at DMI nu sætter vejrdata fri. Det vil gavne danske virksomheder og være nyttigt i klimakampen er meldingen.

Dansk Meteorologisk Institut, DMI, gør nu sine rådata frit tilgængelige. Tidligere har det kostet penge, hvis en virksomhed skulle have indblik i disse. Det er en melding, som vækker begejstring i Dansk Erhverv.

”I dag skinner solen i mere end én forstand. DMI har sluppet flere data løs, og denne gang er det vejrdata af fineste skuffe. Det er godt for danske virksomheder og iværksættere, og det er godt for Danmarks ambitiøse klimamålsætning. Det er en mærkesag for Dansk Erhverv, så det vil vi gerne have mere af. En liberal, åben og ensartet praksis med at stille data til rådighed for virksomheder, organisationer og borgere er en vigtig opgave for en tidssvarende offentlig sektor,” siger Janus Sandsgaard, fagchef for it og digitalisering i Dansk Erhverv.

Det handler også om klimakampen
Danmark fik for nylig en kedelig placering blandt andre EU-lande på området, og sidste år fik Finansministeriet kritik af Rigsrevisionen for en nølende tilgang.

”Der har Dansk Erhverv nogle forslag til, hvordan vi får rettet op, og det vil vi arbejde videre med og for. Der er brug for at slippe flere data løs og gøre det nemmere at bruge dem i praksis. Her er det vigtigt at minde om, at det også handler om klimakampen. For den grønne og digitale omstilling går hånd i hånd,” siger Janus Sandsgaard.

Kontakt os

Rådgivning & Videnservice

Janus Sandsgaard

Digitaliseringspolitisk fagchef
Medarbejderprofil

Der anvendes cookies til at forbedre din oplevelse af websitet. Du accepterer ved at navigere videre. Læs mere om website cookies.