Gemt
Presse og Nyheder

Genstart af Danmark

14. maj 2020

Danmark er gradvist ved at genåbne. Tiden er nu til, at vi ser på de reform- og finanspolitiske tiltag, der er nødvendige for at få gang i væksten og den danske økonomi igen.

I Dansk Erhverv arbejder vi med afsæt i fire pakker, der tilsammen kan understøtte de fire ben i BNP – det private forbrug, det offentlige forbrug, investeringer og eksport af varer og ydelser.

Anbefalingerne og forslagene i pakkerne kan alle være med til fremme genstarten af Danmark, sikre fremgang for dansk økonomi og varige forbedringer, som medvirker til øget optimisme, jobsikkerhed og højere indenlandsk forbrug.


 

Pakke 1: Vi skal have gang i forbruget

Dansk økonomi er i knæ. En fokuseret forbrugspakke skal holde hånden under danske arbejdspladser i de særligt hårdt ramte brancher og øge det indenlandske forbrug. Præsenteret den 12. aprilSe og læs mere om de i alt 7 forslag her.

Pakke 2: Konkurrenceevnen for dansk erhvervsliv skal forbedres

En erhvervspakke med 12 konkrete forslag, der fjerner omkostninger, afvikler bureaukrati og fremmer investeringer i idéer og forskning. Vi skal skabe nye arbejdspladser, sikre genansættelser og få gang i eksporten. Præsenteret den 24. april. Se og læs mere om de 12 forslag her.

Pakke 3: Grøn handlekraft - investeringspakke med grøn profil 

Investeringspakke, der skal sikre grønne, offentlige og private investeringer. Investeringerne skal bidrage til at genrejse økonomien og samtidig bidrage til den grønne omstilling. 

Pakke 4: Reformpakke der fremmer handlekraften 

Dansk Erhverv kalder på en reformdagsorden. Forslagene vil øge væksten og velstanden til gavn for den fælles velfærd og danskernes økonomiske sikkerhed.

Pakke 1: Vi skal have gang i forbruget

pdf

Download

Pakke 2: Konkurrenceevnen for dansk erhvervsliv skal forbedres

pdf

Download

Kontakt os

Har du spørgsmål til Dansk Erhvervs forslag?

Politik og Analyse

Martin Lünell Christensen

Politisk chefkonsulent

Sidste nyt fra Dansk Erhverv i din indbakke

Tilmeld nyhedsbrev

Der anvendes cookies til at forbedre din oplevelse af websitet. Du accepterer ved at navigere videre. Læs mere om website cookies.