18. december 2020

2020 har været et voldsomt år for de fleste. Særligt for virksomhederne indenfor velfærd og sundhed har året budt på udfordringer af helt uset størrelse.

På plejehjemmene, på handicapområdet og i hjemmeplejen har I kæmpet for at holde smitten ude og beboere og medarbejdere raske. I de sociale indsatser og i civilsamfundet har I gjort alt hvad I kunne for at skabe en så normal hverdag for vores allermest udsatte. Det har krævet nye løsninger og nye samarbejder at nå udsatte borgere når man ikke har måtte ses. I foråret blev alle ikke-akutte funktioner stoppet på sundhedsområdet og patientrettighederne suspenderet i starten af foråret.

Men selvom 2020 for altid vil være lig med corona, er det ikke det eneste, der har været på dagsordenen. Regeringen har indledt et uset angreb på det frie valg og på privates ret til at levere ydelser på social- og børneområdet. Hjemtagninger har været på dagsordenen på blandt andet ambulanceområdet.

Som et lys i mørket har dansk life science holdt hånden under eksporten og vist, at branchen er afgørende for Danmark i medgang og modgang. Uden life science - ingen vacciner. Og ingen hurtigtest. Derfor er det også positivt, at regeringen anerkender den del af dansk erhvervsliv og har taget initiativ til en ny life science-strategi.

Vi håber at 2021 bliver året, hvor betydningen af private sundheds- og velfærdsleverandører går op for regeringen. At det bliver året, hvor vi for alvor kan snakke om samarbejde i stedet for dem og os. Hvor vi kan snakke om borgernes egne valg frem for systemets behov. Hvor vi i fællesskab udvikler velfærden, afvikler unfair konkurrence og sætter kvaliteten i centrum.

Kontakt os

Oplevelse & Velfærd

Katrina Feilberg Schouenborg

Sundhedspolitisk fagchef
Medarbejderprofil
Oplevelse & Velfærd

Troels Yde Toftdahl

Velfærdspolitisk chef