Gemt
Presse og Nyheder

Havnetunnel er kommet et skridt nærmere

03. september 2020

Dansk Erhverv glæder sig over, at en havnetunnel i København er kommet et stort skridt nærmere. En havnetunnel har længe været et ønske hos erhvervslivet, særligt i hovedstadsregionen. Vejdirektoratet har nu offentliggjort den længe ventede forundersøgelse af projektet, og det ser positivt ud.


Tunnelen vil lede trafikken uden om Københavns centrum og dermed gøre bymidten mere attraktiv for erhvervsliv, indbyggere og turister og samtidig spare en masse tid for den trafik, for hvem København er et vejbump, der blot skal passeres. Vi forventer, at projektet bliver en del af de kommende forhandlinger om en samlet infrastrukturplan for hele Danmark. Dansk Erhverv går ind for en tunnel, der går fra Nordhavn til Københavns Lufthavn, da denne linjeføring mest effektivt vil kunne understøtte virksomhederne i området.

Det har været diskuteret, om der skulle være brugerbetaling i tunnelen. Det tager undersøgelsen også under behandling. Det fremgår klart af undersøgelsen, at tunnelen vil få mindre effekt, hvis der kommer brugerbetaling. Det vil betyde, at en stor del af den trafik, der med fordel kunne bruge forbindelsen, vil søge udenom. Det er uhensigtsmæssigt. Samtidig viser undersøgelsen, at tunnelen vil medvirke til fortætning af erhvervsliv og klyngedannelse, og det er i denne forbindelse positivt, da det tiltrækker nye virksomheder til regionen.

Læs mere her: Forundersøgelse af en Østlig Ringvej omkring København.

Kontakt os

Handel

Jesper Højte Stenbæk

Fagchef for transport og infrastruktur
Medarbejderprofil

Der anvendes cookies til at forbedre din oplevelse af websitet. Du accepterer ved at navigere videre. Læs mere om website cookies.