; ;
Gemt

Hvad ville du gøre, hvis du mistede dit job i morgen II

Hvad ville du gøre, hvis du mistede dit job i morgen? Holdningerne er delte og mens nogle er parate til at pendle langt efter et hvilket som helst job, så har andre store forventninger til hvad det næste job indebærer af arbejdsopgaver, løn osv. Analysen ser nærmere på tendenserne.

Nyhed

13. Hvad ville du gøre, hvis du mistede dit job i morgen II (nr. 13-2019)

pdf

Download

Analyse nr. 13|2019 - 22. februar

Det er nok de færreste, der tænker over det, men den måde vi søger job på, har stor betydning for det samlede omfang af ledighed. Hvis alle ledige udnyttede mulighederne for job fuldt ud, ville antallet af ledige være markant lavere, end det aktuelt er tilfældet. 

I gennemsnit gik der 11 uger for dem, der mistede jobbet i 2017, indtil de var i job igen i de tilfælde, hvor der ikke er sygdom, tab af erhvervsevne eller andre udfordringer ikke var i spil ved siden af1.

Hvis den gennemsnitlige jobsøgende havde fundet nyt arbejde blot en uge hurtigere, ville det have udløst en mia. besparelse for samfundet, det ville have bidraget med en jobvækst på i størrelsesorden 10.000 fuldtidspersoner og et fald i antallet af fuldtidsledige i et tilsvarende omfang.

Derfor er det ikke ligegyldigt hvad den enkelte ledighedsberørte stiller af krav til det næste job mht. transportafstand, løn, jobindhold mv. Det har stor betydning for antallet af ledige og de samlede udgifter for samfundet til dagpenge, kontanthjælp mv.

Kontakt

Erhvervspolitik & Analyse

Peter Halkjær

Arbejdsmarkedschef
Medarbejderprofil