Gemt
Presse og Nyheder

Ikke den store fest i firmaernes salg i januar - ikke positivt for væksten i 2018

Danmarks Statistik har offentliggjort tal for virksomhedernes køb og salg til og med januar i år.

Nyhed

dagens økonomiske kommentar af økonom Jonas spendrup meyer

De nyeste tal viser, at virksomhedernes salg (ekskl. energi mv.) steg med 0,5 pct. fra december til januar, når der korrigeres for sæsonudsving – der er med andre ord tale om en mere eller mindre neutral udvikling.

Når vil måler over en periode på 3 måneder (november til januar) lyder væksten i virksomhedernes salg på 2 pct. i forhold til perioden august-oktober – i den periode faldt industriens salg til gengæld med 0,8 pct.

Overordnet set har 2018 ikke imponeret endnu, når vi kigger på de økonomiske indikatorer. Dansk økonomi er godt nok i et opsving, men det buldrer altså ikke ligefrem fremad. Tidligere på ugen fik vi eksempelvis tal for eksporten i januar, og de tal viste, at vareeksporten var faldet for 3 måned i træk. Med den lidt svage start på nøgletalsfronten i 2018 kan det godt være, at vi skal til at være en smule mere pessimistiske mht. hvor meget dansk økonomi kommer til at vokse i 2018. Nationalbanken kom med deres forudsigelse i onsdags, som lød på 1,9 pct. – det bud tror vi er for højt. En vækst i omegnen af 1,2-1,3 pct. mener vi er mere realistisk ved den nuværende økonomiske horisont.

Kontakt os

Der anvendes cookies til at forbedre din oplevelse af websitet. Du accepterer ved at navigere videre. Læs mere om website cookies.