Gemt
Presse og Nyheder

Industriproduktion fornuftigt fra land i 4. kvartal

Vi har netop fået tal for udviklingen i industriproduktionen frem til og med oktober i år. Fredagens tal viser, at industriproduktionen steg med 1,0 pct. fra september til oktober, når der tages højde for prisudvikling og normale sæsonudsving. S

Nyhed

Dagens økonomiske kommentar den 7. december 2018

Stigningen i oktober kommer efter et mindre fald i september. Overordnet set virker det ud fra fredagens tal til, at industriproduktion er kommet fornuftigt fra start i årets sidste kvartal. Når vi zoomer lidt ud, så er industriproduktionen steget med 1,3 pct. i perioden august-oktober sammenlignet med de foregående tre måneder.

Industriproduktionen har været jævnt stigende igennem 2018, efter at have ligget ret stille gennem 2017. I de 3 seneste måneder har industriproduktionen ligget omkring 4,5 pct. højere end i samme periode sidste år. At produktionen er steget hen over det seneste år er selvfølgelig positivt, men også forventeligt set i lyset af det globale økonomiske opsving – herunder særligt på vores vigtigste afsætningsmarkeder.

Industriproduktionen ses ofte holdt op imod udvikling i dansk eksport. Eksporten herhjemme skuffede i 1. halvår af 2018, men der er indikationer på en mere positiv udvikling i 2. halvår. Vi har i høj grad også brug for, at eksportmotoren kommer i omdrejninger, ellers kan vi komme til at se en dansk vækst i BNP på under 1 pct. i år.

Når vi kigger fremad så er der meget, som tyder på, at tempoet på den globale økonomi er på vej ned i gear. Det bliver derfor interessant at følge, hvordan det kommer til at ramme industriproduktionen og eksport herhjemme.

Kontakt os

Der anvendes cookies til at forbedre din oplevelse af websitet. Du accepterer ved at navigere videre. Læs mere om website cookies.