Gemt
Presse og Nyheder

Iværksættere går glip af muligheder for investeringscrowdfunding

Investeringscrowdfunding giver særligt nye og unge virksomheder mulighed for at få kontakt til en bred kam af investorer, der oftest investerer i mindre ejerandele af virksomheder. Markedet for investeringscrowdfunding har dog aldrig taget fart i Danmark.

Nyhed

48. Iværksættere går glip af muligheder for crowdfunding

pdf

Download

Analyse nr. 48|2019 - oktober

Investeringscrowdfunding giver særligt nye og unge virksomheder mulighed for at få kontakt til en bred kam af investorer, der oftest investerer i mindre ejerandele af virksomheder. Markedet for investeringscrowdfunding har dog aldrig taget fart i Danmark. Det skyldes blandt andet stram fortolkning af EU-lovgivning, som gør det betydelig mere besværligt for både virksomhed og investor at benytte investeringscrowdfunding, sammenlignet med andre europæiske lande. Både Sverige og Finland, har formået at skabe et velfungerende marked for investeringscrowdfunding, ligesom vores store handelspartner England, hvor iværksættere, siden den første platform blev etableret i 2011, har rejst over 12,5 mia. kr. Til dags dato er der rejst 0 kr. på danske investeringscrowdfunding-platforme, jf. figur 1. 

Kontakt os

Politik og Analyse

Jasmina Pless

Chefkonsulent for iværksætterpolitik
Medarbejderprofil

Der anvendes cookies til at forbedre din oplevelse af websitet. Du accepterer ved at navigere videre. Læs mere om website cookies.