Gemt

Jobfesten er sat på hold i de Nordsjællandske kommuner

Det danske jobopsving har været stærkt i løbet af de seneste par år. Men pludselig i maj måned faldt lønmodtagerbeskæftigelsen for første gang i 6 år. Det tabte momentum for arbejdsmarkedet på landsplan har også ramt kommunerne i Nordsjælland

Nyhed

57. Jobfesten er sat på hold i de nordsjællandske kommuner

pdf

Download

Analyse nr. 57|2019 - oktober

Det danske jobopsving har været stærkt i løbet af de seneste par år. Det har gjort, at vi i starten af 2019 rundende en milepæl, da vi for første gang nogensinde rundende 3 mio. beskæftigede herhjemme. Men pludselig i maj måned faldt lønmodtagerbeskæftigelsen for første gang i 6 år. Det tabte momentum for arbejdsmarkedet på landsplan har også ramt kommunerne i Nordsjælland, hvor 8 ud af 11 kommunerne i landsdelen har oplevet et faldt i antallet af jobs fra 1. til 2. kvartal i år. 

Det er bekymrende, at pilen nu peger nedad i så mange nordsjællandske kommuner. Den økonomiske vækst i euroområdet er blevet betydeligt svækket i løbet af 2019. Det er særligt tilfældet i Tyskland, der formentlig allerede har bevæget sig ind i teknisk recession. I Sverige, USA og Storbritannien er der også tegn på en opbremsning i væksten i de økonomiske aktiviteter.

Kontakt os

Arbejdsmarked, uddannelse og forskning

Peter Halkjær

Arbejdsmarkedschef
Medarbejderprofil
Politik og Analyse

Ivan Kierkegaard

Studentermedhjælper