Gemt

Jobopsvinget fortsætter på Sjælland

Beskæftigelsen i Danmark er steget i 25 kvartaler i træk, og vi har aldrig haft flere beskæftigede lønmodtagere end vi har lige nu. Samtidig rundede den samlede beskæftigelse i 2019 for første gang nogensinde 3 mio. I løbet af 2019 har der dog været en række trusler mod det danske beskæftigelsesopsving, da væksten på flere af vores vigtigste eksportmarkeder som Tyskland, Storbritannien og Sverige har været udfordret.

Nyhed

Jobopsvinget fortsætter på Sjælland

pdf

Download

Analyse nr. 11|2020 - februar

Beskæftigelsen i Danmark er steget i 25 kvartaler i træk, og vi har aldrig haft flere beskæftigede lønmodtagere end vi har lige nu. Samtidig rundede den samlede beskæftigelse i 2019 for første gang nogensinde 3 mio. I løbet af 2019 har der dog været en række trusler mod det danske beskæftigelsesopsving, da væksten på flere af vores vigtigste eksportmarkeder som Tyskland, Storbritannien og Sverige har været udfordret. Det ser dog endnu ikke ud til, at den manglende vækst på vores eksportmarkeder for alvor har ramt de sjællandske kommuner. Af de 17 sjællandske kommuner var der beskæftigelsesfremgang i de 10 af dem i 3. kvartal sidste år. Det er et fald på blot to kommuner i forhold til forrige kvartal, hvor der var en beskæftigelsesfremgang i 12 af kommunerne

Den sjællandske beskæftigelsesvækst var især hjulpet på vej af Roskilde kommune. Roskilde kommune, der er den største i Sjælland målt på arbejdspladser, oplevede en beskæftigelsesvækst på 300 fuldtidspersoner, hvilket er det højeste i regionen. Den høje fremgang resulterede i en ny jobrekord for kommunen, der altså aldrig før har haft så mange jobs.

Roskilde kommune var ikke den eneste sjællandske kommune, der satte jobrekord i 3. kvartal 2019. Sorø kommune satte ligeledes rekord, da beskæftigelsen steg med 83 fuldtidspersoner – svarende til en vækst på 0,9 pct.

Kontakt os

Politik og Analyse

Mads Mathias Jensen

Studentermedhjælper
Arbejdsmarked, uddannelse og forskning

Peter Halkjær

Arbejdsmarkedschef
Medarbejderprofil