Gemt

Midlertidige forbedringer af boligjob-ordningen bør blive permanente

08. december 2020

Danskerne har taget serviceboligjob-ordningen til sig. Det glæder derfor Dansk Erhverv, at politikerne har besluttet at tredoble skattefradraget for serviceydelser i 2021 og desuden hæve fradragsværdien.


Flere og flere benytter private virksomheder til at få gjort rent og få anden hjælp. Antallet af danskere, der benytter servicedelen af boligjob-ordningen, har nu klart distanceret antallet, der bruger håndværksdelen. I 2019 var der således over 300.000 danskere, der fik hjælp til diverse serviceydelser i hjemmet.

Med finansloven for 2021 er det besluttet at forbedre serviceboligjob-ordningen. Dansk Erhverv finder det yderst glædeligt, at et politisk flertal har besluttet sig for at tredoble skattefradraget for serviceydelser i 2021.

Fradragsværdi hæves fra 25-35 procent
Til næste år vil hver person pr. husstand således kunne bruge 25.000 kr. til service. Samtidig bliver fradragsværdien hævet fra cirka 25 til 35 procent. Dansk Erhverv håber, at den meget positive udvikling, hvor nye private servicevirksomheder er kommet til, dermed vil få yderligere et skub fremad.

Forhøjelsen af beløbsgrænsen og den højere fradragsværdi gælder kun i 2021. Men Dansk Erhverv håber også her, at den midlertidige forhøjelse er første skridt på vejen mod et permanent højere og bedre fradrag.

Dansk Erhverv ønsker, at de områder, der hører under servicefradraget, fremover vil blive udvidet, så eksempelvis flytteydelser også bliver omfattet.

Kontakt os

Politik og Analyse

Jacob Ravn

Souschef pol-analyse og Skattepolitisk chef
Medarbejderprofil