Gemt
Presse og Nyheder

Miljøstyrelsen igangsætter nyt projekt: Kan genbrugsplast bruges i emballage til plejeprodukter?

01. oktober 2020

På baggrund af efterspørgsel fra industrien igangsætter Miljøstyrelsen et nyt projekt, der har til formål at undersøge, hvordan genbrugsplast sikkert kan benyttes i emballage til plejeprodukter.


Miljøstyrelsen starter et nyt projekt, der skal afdække, hvilke krav man skal stille til genanvendt plast, for at det kan anvendes til emballage af plejeprodukter. Det skyldes, at Miljøstyrelsen oplever stor efterspørgsel efter vejledninger om anvendelsen af husstandsindsamlet plastik til emballage af plejeprodukter. Producenter af plejeprodukter er nemlig forpligtiget til at foretage en sikkerhedsvurdering af produkterne, som også indbefatter emballagen. Indtil nu har der dog ikke været en vejledning til, hvordan man sikkerhedsvurderer emballager af genbrugsplast.

Undersøgelser skal munde ud i ny vejledning
Miljøstyrelsen igangsætter en række undersøgelser, der i sidste ende skal munde ud i en ny vejledning. Undersøgelserne består blandt andet af en sikkerhedsvurdering, der skal afdække, hvilke typer genanvendt plast der er sikkert at anvende til emballage af plejeprodukter.

Erfaringerne fra projektet planlægges indarbejdet i en vejledning til industrien, der senere vil blive udviklet.

Læs mere her: Kan genbrugsplast bruges i emballage til plejeprodukter?.

Kontakt os

Handel

Jakob Lamm Zeuthen

Miljøpolitisk chef
Medarbejderprofil

Der anvendes cookies til at forbedre din oplevelse af websitet. Du accepterer ved at navigere videre. Læs mere om website cookies.