Gemt

Seksuel chikane

Ligestillingsministeren og beskæftigelsesministeren henvender sig til virksomhederne omkring forebyggelse af seksuel chikane. Her kan du læse ministrenes åbne brev.

Nyhed

Ligestillingsminister Karen Ellemann og beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen har begge sat forebyggelse af seksuel chikane højt på dagsordenen.

I den forbindelse har de udsendt en fælles opfordring til alle ledere, virksomheder og offentlige institutioner om at bryde tabuet og tale om respekt, god tone og omgangsform på arbejdspladserne. Henvendelsen indeholder også gode råd til, hvordan man bedst kan forebygge og håndtere seksuel chikane.

Brev fra Karen Ellemann og Troels Lund Poulsen til virksomheder om forebyggelse og håndtering af seksuel chikane

 

Dansk Erhverv bakker op om forebyggelse
Selvfølgelig skal man kunne gå på arbejde uden at skulle bekymre sig om at blive udsat for seksuel chikane. Det er da også en selvfølge på de fleste arbejdspladser, at seksuel chikane ikke accepteres.

Alle arbejdsgiverorganisationer i DA-fællesskabet har indvilliget i at bistå med at udsende ministrenes henvendelse til vores medlemmer, og Dansk Erhverv bakker op om, at det er vigtigt at forebygge seksuel chikane og tage henvendelser omkring det alvorligt.

Dele af fagbevægelsen har efterlyst strammere regler om seksuel chikane. Dansk Erhverv vurderer, at forebyggelse af seksuel chikane sagtens kan ske inden for de eksisterende regler. Det er derfor afgørende for Dansk Erhverv, at der ikke indføres strammere regler.

Brug for hjælp?
Hvis I som medlem har brug for hjælp til at udarbejde en politik om seksuel chikane eller til, hvordan I i øvrigt kan arbejde med forebyggelse i virksomheden, er I velkomne til at kontakte os på 3374 6400.

 

Kontakt os