Gemt
Presse og Nyheder

Nethandel med fødevarer kræver fokus på regler og registrering

12. januar 2021

Regler for salg af fødevarer gælder for alle forretninger. Fødevarestyrelsen giver jævnligt sanktioner til folk, som sælger festkager, vin og andre fødevarer på nettet. Sælgerne glemmer at registrere sig hos styrelsen og er ikke opmærksomme på de forskellige regler, der giver høj fødevaresikkerhed. 

Sælger du festkager, vin eller krydderier via nettet, så er det en god idé at tjekke op på, hvilke regler der gælder for dig. Du skal registreres hos Fødevarestyrelsen og følge reglerne, uanset om du sælger fra din private bolig eller ejer en fysisk virksomhed.  

”Kagedamen, som i sin fritid sælger 10 kager om året på Facebook, skal fx ikke registrere sig. Men hun har stadig ansvaret for, at kunderne ikke bliver syge. Derfor skal hun i følge reglerne kunne dokumentere, hvor hun har fået ingredienserne fra, og sikre, at kagerne ikke er farlige,” siger Michael Rosenmark, chef for Fødevarestyrelsens rejsehold.  

Fødevarerejseholdet har siden 2020 optrappet sin kontrol på internettet. Rejseholdet støder jævnligt på virksomheder, som sælger fødevarer i form af eksempelvis vin, kosttilskud eller kaffe på nettet, men som ikke har registreret sig hos Styrelsen.   

Uden registrering og styr på varernes oprindelse, allergener, håndtering osv, så kan det både få konsekvenser for forbrugerne og sælgerne selv. Ligesom det er ulige konkurrence mellem dem, der overholder reglerne, og dem, der ikke gør.   

I Fødevarestyrelsen er der fokus på vejledning, da man erkender, at der mange bestemmelser og kringelkroge i reglerne, man skal sætte sig ind i, inden man sælger fødevarer. Og reglerne er forskellige, alt efter hvad og hvor meget man sælger.   

For at gøre det nemmere for dem, som sælger fødevarer fra nettet at få et overblik over de regler, som gælder for den enkelte, har Fødevarestyrelsen samlet reglerne på en side om e-handel: 

 www.fvst.dk/e-handel 

Kontakt os

Digital Handel

Henrik Theil

Chefkonsulent

Der anvendes cookies til at forbedre din oplevelse af websitet. Du accepterer ved at navigere videre. Læs mere om website cookies.