Gemt

Nordjyske kommuner er ikke ramt af lavere vækst i udlandet

Beskæftigelsen i Danmark er steget i 25 kvartaler i træk og vi har aldrig haft flere beskæftigede lønmodtagere end vi har lige nu. Samtidig rundede den samlede beskæftigele i 2019 for første gang nogensinde 3 mio. I løbet af 2019 har der dog været en række trusler mod det danske beskæftigelsesopsving, da væksten på flere af vores vigtigste eksportmarkeder som Tyskland, Storbritannien og Sverige har været udfordret.

Nyhed

Nordjyske kommuner er ikke ramt af lavere vækst

pdf

Download

Analyse nr. 12|2020 - februar

Beskæftigelsen i Danmark er steget i 25 kvartaler i træk og vi har aldrig haft flere beskæftigede lønmodtagere end vi har lige nu. Samtidig rundede den samlede beskæftigelse i 2019 for første gang nogensinde 3 mio. I løbet af 2019 har der dog været en række trusler mod det danske beskæftigelsesopsving, da væksten på flere af vores vigtigste eksportmarkeder som Tyskland, Storbritannien og Sverige har været udfordret. Det er dog endnu ikke tegn på, at væksten på vores vigtigste eksportmarkeder i Europa, er gået ud over beskæftigelsesopsvinget i Nordjylland, hvor 9 ud af 11 kommuner havde jobfremgang i 3. kvartal sidste år. Det er blot i Vesthimmerlands kommune og Thisted kommune, der havde tilbagegang i 3. kvartal sidste år.

Aalborg er den største kommune i Nordjylland målt på arbejdspladser. Aalborg kommune havde i 3. kvartal sidste år en jobfremgang på 0,2 pct., hvilket dog er en anelse lavere end landsgennemsnittet på 0,4 pct. Beskæftigelsen er generelt steget meget i Aalborg Kommune de seneste år og der er nu 6.000 flere arbejdspladser i kommunen end der var for bare fem år siden. Samtidig er kommunen nu blot 77 fuldtidsansatte fra at sætte jobrekord.

Kontakt os

Arbejdsmarked, uddannelse og forskning

Peter Halkjær

Arbejdsmarkedschef
Medarbejderprofil
Politik og Analyse

Ivan Kierkegaard

Studentermedhjælper