Gemt
Presse og Nyheder

Nu begynder overgangen til den nye ferielov – få styr på de vigtigste regler her

Den 1. september 2019 begynder overgangen til den nye ferielov. Her kan du læse om reglerne for indberetning og indbetaling af feriemidler fra overgangsåret.

Nyhed

Dansk Erhverv | Personale - 29. august 2019

Den nye ferielov træder endeligt i kraft den 1. september 2020, men overgangen starter allerede nu den 1. september 2019. Det betyder, at feriemidler optjent i perioden 1. september 2019 til 31. august 2020 indefryses, således at ferien hverken kan holdes eller udbetales til medarbejderne.

For medarbejdere, der har ret til ferie med løn, samt medarbejdere med feriegodtgørelse i henhold til en feriekortordning, kan virksomheden vælge enten helt eller delvist at indbetale til Lønmodtagernes Feriemidler (herefter kaldet ”fonden”) eller at beholde feriemidlerne fra overgangsåret i virksomheden, indtil de enkelte medarbejdere opnår folkepensionsalderen eller forlader det danske arbejdsmarked mv. Hvilken løsning, der er bedst, afhænger af den enkelte virksomheds økonomi og likviditet.

Kræver medlemskab

Du skal være logget ind for at få adgang til artiklen

Det er kun medlemmer af Dansk Erhverv, der har adgang til vores artikler og værktøjer.

Endnu ikke bruger? Opret dig

Kontakt os

Der anvendes cookies til at forbedre din oplevelse af websitet. Du accepterer ved at navigere videre. Læs mere om website cookies.