Gemt
Presse og Nyheder

Markant færre iværksættere

Efter det ikke længere er muligt at stifte et iværksætterselskab, IVS, for en krone, er antallet af nystiftede selskaber styrtdykket. Udviklingen vækker panderynker hos Dansk Erhverv.

Nyhed

Nyhed, 14. januar 2020

Nye tal fra Experian viser, der i 2019 blev stiftet 4.136 færre nye selskaber end året før. Det er et dyk på cirka 11 procent i forhold til 2018. Hovedårsagen er, at den såkaldte IVS-ordning ikke længere findes. Det er således ikke muligt at stifte et selskab med en kapital på blot en krone.

”Der er ingen tvivl om, at der var en del snyderi på området. Men i stedet for at se på, hvordan man får bugt med snyderiet, så valgte man helt at afskaffe selskabsformen. Det er rent ud sagt brandærgerligt, for tilbage står, at Danmark nu igen er et af de dyreste lande at etablere selskaber i. Det ikke godt for hverken vores konkurrenceevne eller for vores iværksætterkultur,” siger Jasmina Pless, chefkonsulent for iværksætterpolitik i Dansk Erhverv.

Jasmina Pless ser helst, at IVS-ordningen bliver genindført, alternativt bør kapitalkravet til et anpartsselskab sættes til 15.000.

Læs mere på Finans.dk: Antallet af nyetablerede selskaber styrtdykker

Kontakt os

Spørg om iværksætter-politik

Politik og Analyse

Jasmina Pless

Chefkonsulent for iværksætterpolitik
Medarbejderprofil

Sidste nyt fra Dansk Erhverv i din indbakke

Tilmeld dig nyhedsbrevet Dansk Erhverv | Iværksætteri

Der anvendes cookies til at forbedre din oplevelse af websitet. Du accepterer ved at navigere videre. Læs mere om website cookies.