Gemt
Presse og Nyheder

Ny hjemmeside giver overblik over hormonforstyrrende stoffer i EU

23. juni 2020

Miljøstyrelsen i Danmark har i samarbejde med Belgien, Frankrig, Holland og Sverige lanceret en ny hjemmeside, der indeholder lister over hormonforstyrrende stoffer og potentielt hormonforstyrrende stoffer i EU.

Miljøstyrelsen har i de seneste år stået i spidsen for et internationalt projekt, der nu har udmøntet sig i lanceringen af en ny hjemmeside. Hjemmesiden, Endocrine Disruptor Lists, er skabt i samarbejde med Belgien, Frankrig, Holland og Sverige, og den indeholder lister over hormonforstyrrende stoffer og potentielt hormonforstyrrende stoffer i EU.

Skaber overblik over hormonforstyrrende stoffer
Formålet med hjemmesiden er at give et brugervenligt og grundigt overblik over hormonforstyrrende stoffer samt at udbrede kendskabet hertil. Hjemmesiden indeholder tre lister over hormonforstyrrende og potentielt hormonforstyrrende stoffer.

Liste I giver et overblik over alle de stoffer, som allerede er konkluderet som hormonforstyrrende i EU.

Liste II giver et overblik over de stoffer, som er ved at blive undersøgt for, om de er hormonforstyrrende i EU.

Liste III giver et overblik over de stoffer, hvor nationale myndigheder har vurderet, at de har hormonforstyrrende effekter, men hvor der endnu ikke eksisterer en EU-regulering. Liste III indeholder indtil videre ni stoffer, der alle er sat på af Miljøstyrelsen.

Find hjemmesiden her: Endocrine Disruptor Lists.

Kontakt os

Handel

Jakob Lamm Zeuthen

Miljøpolitisk chef
Medarbejderprofil

Der anvendes cookies til at forbedre din oplevelse af websitet. Du accepterer ved at navigere videre. Læs mere om website cookies.