; ;
Gemt

Ny tilskudspulje på 100.000 i SMV:Digital åbner 20. april 2020

02. april 2020

Mandag den 20. april åbner en ny pulje i SMV:Digital, hvor SMV’er med 3-249 ansatte kan søge om 100.000 kr. til indkøb af privat rådgivning til digital omstilling og udvikling af e-handel.

Har du ambitioner om at styrke din virksomheds vækst og konkurrenceevne gennem digital omstilling eller styrke salg gennem e-handel? Så har du mulighed for at ansøge om tilskud på 100.000 kr. til indkøb af privat rådgivning, inden for netop det område, som du har brug for.

Hvem kan søge SMV-puljen?
For at søge puljen skal din virksomhed have SMV-status, det vil sige mellem 3-249 ansatte, og derudover skal digitaliseringsprojektet kunne tilføre væsentlig nye viden til virksomheden.

Tilskuddet på 100.000 kr. er således målrettet virksomheder, der har en idé om, hvordan digitaliseringsprojekter eller udviklingsprojekter inden for e-handel kan styrke virksomhedens konkurrenceevne og salg, men som har brug for en privat rådgiver til at komme i gang med eller gennemføre det digitale projekt.

Tilskuddet på 100.000 kr. kan anvendes til indkøb af privat rådgivning til to forskellige områder.
- Digital omstilling
- Udvikling af e-handel

Eksempler på områder inden for digital omstilling/automatisering, der kan søges rådgivning til:

• Forretningssystemer - ERP / MRP
• Ledelse IT - MES/MIS
• Produktionsoptimering - analyse og effektivisering af forsynings¬kæden
• Internet of Things og cloud teknologi
• Big Data / Business Intelligence - dataanvendelse
• Systematisk kundebearbejdning - CRM
• Robotteknologi inkl. software robotter - RPA
• Kvalitet, måleudstyr og sensorik
• Avanceret materialeteknologi inkl. 3Dprint
• Digital sikkerhed

Eksempler på områder inden for e-handel, der kan søges rådgivning til:

• E-handelsplatform, webshop- og systemvalg, betalinger
• Produktkonfiguration, chat og anden specialudvikling for e-handel
• Besøgsdataanalyse, konverteringsoptimering, Business Intelligence
• Kundegenkendelse, mersalg, dynamisk platform
• Online markedspladser
• Systemintegration, ERP, PIM, lager og logistik
• Datadreven markedsføring, søgemaskineoptimering (SEO/SEM), e-mail automation
• Automatiseret kundeservice, VR, AR
• Digital sikkerhed

Du kan også få rådgivning til implementering og teknisk integration af ny teknologi, så du er sikker på, at du indkøber præcis det, som du har brug for, og bedst muligt høster gevinsterne ved den digitale investering.

Du kan for eksempel have behov for rådgivning til afdækning af potentialer for investering i nye e-handelsløsninger eller hjælp til at indkøbe og sikre en effektiv implementering og teknisk integration af ny e-handelsteknologi i din virksomhed.

Den gode ansøgning
For at din ansøgning kan komme i betragtning, skal dit projekt have en afklarende karakter. Det er således afgørende, at du i ansøgningen redegør for din virksomheds vækstambitioner og de teknologiske udfordringer, der er forbundet med at realisere virksomhedens potentiale.

Derudover skal det påvises, at din virksomhed er villig til at afsætte ressourcer til at hæve det teknologiske niveau, herunder have et økonomisk råderum til at indkøbe ny teknologi eller digitalisere eksisterende processer.

Der stilles et krav om 50 procents medfinansiering ved enten at bidrage med et tilsvarende kontaktbeløb eller ved at stille virksomhedens timer til rådighed for projektet.

Ekstra midler fra Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse
I forbindelse med lanceringen af tilskudspuljen har Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse valgt at tildele SMV:Digital-programmet 20 mio. kroner.

Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse ønsker at supplere regeringens tiltag og bidrage til at afbøde nogle af de konsekvenser, COVID-19 afstedkommer for mange danske SMV’er.

SMV:digital kan hjælpe til, at virksomhederne kommer styrket gennem krisen ved at give kapital til forretningsudvikling i en periode, hvor der ellers ville blive holdt igen med udviklingsprojekter og investeringer i ny teknologi. Samtidig kan digitale løsninger give fleksibilitet i virksomhedernes administration, produktion og salg, hvilket er særligt vigtigt i en tid, hvor ordrebøgerne kan svinde ind og flere af virksomhedernes fysiske aktiviteter og butikker lukker ned.

Ansøgningsprocessen
Du ansøger om tilskud til SMV-puljen via www.smvdigital.dk. I forbindelse med ansøgningsproceduren anbefales det, at din virksomhed tager kontakt til en rådgiver i det tværkommunale Erhvervshus, der kan hjælpe med ansøgningsprocessen og fortælle mere om mulighederne for tilskud.

SMV:Digital’s tilskud udmøntes efter først-til-mølle-princippet, og efterspørgslen plejer at være stor, så det anbefales, at ansøgningen indsendes, når puljen åbner.

www.smvdigital.dk vil virksomhederne frem mod puljeåbningen kunne forberede sig ved at udfylde en ansøgningsskabelon samt læse mere om tildelingskriterier og ansøgningsproces.