Gemt
Presse og Nyheder

Nye priser på Dankort

16. juni 2020

Erhvervsministeren har den 12. juni 2020 underskrevet bekendtgørelsen om nye priser på Dankort. Bekendtgørelsen – og dermed de nye priser – træder i kraft den 1. juli 2020. Med de nye priser er der åbnet for et mere konkurrencedygtigt Dankort og dermed for fortsat lave priser og stor udbredelse af Dankort.

Dankort er fortsat det billigste, sikreste og mest udbredte betalingsmiddel i Danmark, og med den nye bekendtgørelse kan vi sikre dette også fremadrettet. Konkurrence- og Forbrugerstyrelsens seneste undersøgelse viste, at en gennemsnitlig Dankorttransaktion i fysisk handel koster 0,36 kroner.

Med den nye bekendtgørelse sikres det, at også betalingsmodtagere med få transaktioner eller med lave transaktionsbeløb kan få Dankort til konkurrencedygtige priser.

Se bekendtgørelsen her: Bekendtgørelse om beregning af det årlige abonnement.

Link til tidligere nyhed: Forslag til nye Dankortpriser.

Læs Erhvervsministeriets pressemeddelelse her: Nye regler skal fremtidssikre Dankortet.

De nye priser kan imidlertid ikke stå alene. Det er afgørende, at Dankort også fremtidssikres, på en sådan måde, at det kan anvendes i alle de virtuelle wallets – x-pays – der findes. Særligt er det relevant, at få Dankort ind i ApplePay, der er en meget udbredt wallet i Danmark, men som bankerne i dag alene tilbyder, at man kan anvende med de dyre internationale kort.

”Selvom mobile betalingsløsninger så som MobilePay og Apple Pay bliver mere udbredt, er anvendelsen af disse løsninger fortsat relativt begrænset når det gælder handel i fysiske butikker. Derimod er mobile betalingsløsninger mere udbredte ved handel på internettet. Det er sandsynligt, at anvendelsen af disse løsninger vil øges både i fysisk handel og på internettet.” (Uddrag af KFST betalingsrapport 2020)

Faktaboks

”Overordnet er Danmark det EU-land, hvor indbyggerne oftest benytter betalingskort og har siden 2015 været det land i EU med det højeste antal betalingskorttransaktioner pr. borger. I Danmark foretager en borger i gennemsnit 364 transaktioner om året med et betalingskort, hvilket er mere end dobbelt så højt som det gennemsnitlige antal transaktioner om året pr. EU-borger generelt.

Danske borgeres brug af betalingskort er steget kraftigt de senere år i Danmark og i udlandet, bl.a. med baggrund i den stigende handel på internettet, hvor betalingskort er den klart mest udbredte betalingsform.

Dankortet er fortsat det mest udbredte betalingskort i Danmark. Danske forbrugere gennemførte over 1,4 mia. dankorttransaktioner med en samlet værdi på over 400 mia. kr. i 2019. Til sammenligning gennemførte danske forbrugere omkring 0,5 mia. transaktioner med internationale betalingskort (dvs. kort som Visa og MasterCard) med en samlet værdi på godt 112 mia. kr. samme år.

Samtidig vokser anvendelsen af internationale betalingskort særligt kraftigt. Omsætningen for Dankort og Visa/Dankort i Danmark steg således med 2,5 pct. i 2019, mens omsætningen for internationale debet- og kreditkort steg med henholdsvis 14 pct. og 19 pct. samme år.” (Uddrag af KFST betalingsrapport 2020)

Kontakt os

Handel

Henrik Lundgaard Sedenmark

Chefkonsulent
Medarbejderprofil

Der anvendes cookies til at forbedre din oplevelse af websitet. Du accepterer ved at navigere videre. Læs mere om website cookies.