Gemt

Nyt Digital Handelsudvalg skal styrke dansk E-handel endnu mere

20. april 2021

Første møde med Dansk Erhvervs nye Digitale Handelsudvalg har fundet sted, og der blev diskuteret alt fra iværksætteri til medlemsinvolvering. Læs med her og få alt, du har brug for at vide om det nye udvalg, som har til mål at skabe de bedste kår for dansk e-handel.

Det er godt nyt til alle e-handlere i det ganske land! Dansk Erhverv har fremsat et udvalg, der skal styrke den danske nethandel endnu mere. Dansk Erhvervs nye Digitale Handelsudvalg skal sikre, at e-handel har de bedste levevilkår samt en fair og lige konkurrence for alle. 

Udvalget består af repræsentanter fra både B2B og B2C virksomhederDe vil mødes fire gange årligt og sparre med Dansk Erhverv Digital Handel og gøre os endnu klogere på de problemstillinger, man står med som e-handler.  

Digitalt Handelsudvalg er et uundværligt instrument” 
Chefkonsulent hos Dansk Erhverv, Carsten Rose Lundberg, finder det nye initiativ topnødvendigt. 

Det er vigtigt, at de ydelser, vi tilbyder vores medlemmer, er dem, som efterspørges og styrker deres forretning. Det kan kun lykkes, hvis vi hele tiden er i dialog med medlemmerne om, hvilke udfordringer det er, de konkret sidder med. Og for at opnå det, er Digitalt Handelsudvalg er et uundværligt instrument,” siger han.  

Det istemmer E-handelsdirektør hos Dansk Erhverv, Niels Ralund, som også mener, at udvalget er essentielt for, at medlemmerne får den bedst mulige service. 

Vi skal for alvor have sat den digitale handel på agendaen hos Dansk Erhverv. Den digitale handel fylder mere og mere hos vores medlemmer. Derfor er det vigtigt, at vi nu får skabt et udvalg  og en platform – sammen med vores medlemmer, små som store, B2B og B2C, hvor udfordringer, muligheder og begrænsninger for virksomhederne kan diskuteres,” siger han.  

Digital Handelsudvalgs første møde: Dialog og erfaringsudveksling er nøgleord 
Der var i den grad nok at tale om, da Digital Handelsudvalget havde sit første (digitale) møde den 15. april. det indledtes med E-handelsdirektør, Niels Ralund, og adm. direktør hos Dansk Erhverv, Brian Mikkelsen, som bød udvalget velkommen og udtrykte deres begejstring overfor det fremtidige samarbejde. 

Udvalget får en central rolle for afdelingen Digital Handel, der er en videreførelse af FDIH i Dansk Erhverv. Så fokus bliver at levere og italesætte det bedste fra den tidligere forening med hovedvægten på konkurrenceevne og -vilkår. Det kræver tæt dialog, såvel på som mellem møderne, så arbejdet i afdelingen tager afsæt i de virksomhedsnære udfordringer. Dialog og erfaringsudveksling er nøgleord i det fremtidige arbejde,” sagde Niels Ralund blandt andet om formålet med udvalget.

Udvalgsmedlemmerne fik også mulighed for at fremlægge de ønsker, de har i forbindelse med det Digitale Handelsudvalg. Disse lød blandt andet på mere fokus på medlemsinvolvering, uddannelse, netværk og international e-handel – og, især, at gøre digitalisering nemmere for virksomheder.  

Niels Ralund er glad for de mange forslag til områder, hvor der skal sættes ind, så vilkårene for e-handel forbedres. 

Det er skønt at opleve så meget engagement her i første møde – og få så kvalificerede bud på områder, vi skal sætte mere fokus på fra e-handlere, som i den grad ved, hvad de taler om. Det gik langt over forventning. Jeg ser frem til de kommende møder,” siger han. 

Liste over udvalgets medlemmer ses nedenfor.

Brødrene AO Johansen

Stefan Funch Jensen

eHandel og Marketingdirektør

Tidl. Creativ Company A/S

Anders Lindhardsen

Direktør

eCapacity

Per Rasmussen

CEO

Luksushund

Mie Thorsø

CEO & stifter

Unoliving

Majken Pape

CEO

LirumLarumLeg

Anja Lytzen

CEO

Hans Buch

Henriette Olsen

CEO

Med24

Nils Træholt

CEO

Rito

Dennis Drejer

CEO

Lomax

Kenneth Borup

CEO

PompdeLux

Marianne Hoffmann Dyrbøl

CEO & ejer

T. Hansen

Bo Bommersholt Sørensen

CIO

BabySam

Kenneth Nørgaard

CEO

Hørkram

John Astrup

Centerdirektør & Digital Direktør

Plantorama

Peter Vang Christensen

CEO & ejer

Würth

Bo Florin

CIO

SkatePro

Carsten Schmidt

CEO

Bl.a. TrendHim og Valeur

Michael Ejby

Bestyrelsesformand

FTZ Autodele & Værktøj A/S

Andreas True

FTZ
Kontakt os

Digital Handel

Niels Ralund

E-handelsdirektør
Medarbejderprofil
Digital Handel

Carsten Rose Lundberg

Chefkonsulent