Gemt
Presse og Nyheder

3F og Dansk Erhverv indgår landsoverenskomst på hotel- og restaurationsbranchens område

Dansk Erhverv Arbejdsgiver (DEA) og 3F Privat Service, Hotel & Restauration (3F PSHR) har indgået ny overenskomst på hotel- og restaurationsbranchens område, med ikrafttræden den 1. november 2019.

Nyhed

PRESSEMEDDELELSE, den 4. november 2019

Fremover vil de mange hoteller og restauranter i Dansk Erhverv have mulighed for at blive omfattet af den nye landsoverenskomst mellem 3F PSHR og Dansk Erhverv.

Overenskomsten er kommet i stand efter at en række store hotelkæder tilbage i 2013 indmeldte sig i Dansk Erhverv. Hotelkæderne indmeldte sig i Dansk Erhverv, selvom de var omfattet af overenskomst mellem 3F og HORESTA, hotel- og restaurationsbranchens arbejdsgiverforening. En overenskomst hotelkæderne fortsat er omfattet af.

Det ny samarbejde mellem Dansk Erhverv og 3F PSHR kommer ikke bare til at handle om overenskomster. Parterne vil bruge samarbejdet til at styrke hotel- og restaurationsbranchens interesser i samfundet:

”Vi tror på, at hele branchen vil få endnu større politisk indflydelse med Dansk Erhverv som ny aktør og samarbejdspartner, og vi glæder os til samarbejdet”, siger John Frederiksen, næstformand i 3F Privat Service, Hotel & Restauration.

Dansk Erhverv glæder sig også over den nye hovedoverenskomst:

”I Dansk Erhverv mener vi, at de bedste løsninger for både arbejdsgivere og medarbejdere findes i et stærkt samarbejde mellem arbejdsmarkedets parter. Derfor ser vi også frem til et styrket samarbejde med 3F PSHR på hotel- og restaurationsområdet”, siger Laurits Rønn, direktør for Dansk Erhverv Arbejdsgiver.

Med den nye overenskomst mellem Dansk Erhverv og 3F PSHR får hotelkæderne mulighed for at overgå på overenskomster, der forhandles af Dansk Erhverv den 1. marts 2020. Dermed får de igen mulighed for at forhandle direkte med medarbejdernes organisation, til gavn for 3F-medlemmerne og deres tillidsfolk.

Fremover vil der således være to landsoverenskomster på hotel- og restaurationsområdet, hos henholdsvis Dansk Erhverv og HORESTA, der begge har mulighed for at optage medlemsvirksomheder fra hotel- og restaurationsbranchen.

 

Kontakt:
John Frederiksen, Næstformand, 3F PSHR, mobil: 4018 0613, email: John.frederiksen@3f.dk
Laurits Rønn, direktør i Dansk Erhverv via pressetelefon 7022 8010, email: lkr@danskerhverv.dk

Kontakt os

Direktionen

Laurits Rønn

Viceadm. direktør
Medarbejderprofil

Der anvendes cookies til at forbedre din oplevelse af websitet. Du accepterer ved at navigere videre. Læs mere om website cookies.