Gemt
Presse og Nyheder

Ros til klimalov med høje klimaambitioner og fortsat vækst og velstand

Dansk Erhvervs administrerende direktør, Brian Mikkelsen, glæder sig over, at de høje klimaambitioner i den netop aftalte klimalov går hånd i hånd med vækst og udvikling.

Nyhed

pressemeddelelse fredag den 6. december

Et stort flertal i Folketinget er netop blevet enige om en politisk aftale, der skal sikre en indfrielse af de høje og nødvendige klimaambitioner. Dansk Erhverv har hele tiden ønsket fokus på, at det sikres at klimamålene nås uden at flytte produktion og virksomheder ud af Danmark og på bekostning af danske arbejdspladser.


”Vi er glade for den brede politiske opbakning i klimaloven til, at høje klimambitioner skal gå hånd i hånd med fortsat vækst og udvikling. Det er ikke nye skatter og afgifter, vi har brug for, men grønne klimaløsninger – som også kan sælges til resten af verden. Det er det klare budskab, jeg har fra de mange virksomhedsledere fra hele Danmark, som jeg løbende taler med – og hvor netop kombinationen af klimaudfordringen og en ambitiøs vækstpolitik er meget højt på dagsordenen,” siger Brian Mikkelsen, administrerende direktør i Dansk Erhverv.

Brian Mikkelsen roser desuden, at der er et tydeligt globalt fokus i aftalen.

”Det er både godt for klimaet og for dansk erhvervsliv. Stabile og langsigtede rammer er afgørende for at skabe sikkerhed for de mange investeringer, som skal bringe os i mål. Samtidig ser jeg også klimaloven som et opgør med osteklokketænkningen, hvor vi i klimapolitikken lukker os om os selv, til skade for både klima og dansk erhvervsliv,” siger Brian Mikkelsen.

Kontakt os

Kommunikation

Lars Ohlsen

Pressechef

Der anvendes cookies til at forbedre din oplevelse af websitet. Du accepterer ved at navigere videre. Læs mere om website cookies.