Gemt

Delvis grænseåbning er skridt i den rigtige retning – men hårde restriktioner rammer dele af erhvervslivet massivt

29. maj 2020

Det er en god nyhed, at dele af Danmark nu kan se frem til at tage imod bl.a. tyske og norske turister, men store dele af erhvervslivet bliver økonomisk hårdt ramt af de strenge restriktioner for turismen, siger Brian Mikkelsen.

Det er netop meldt ud, at rejserestriktionerne bliver lempet. Blandt andet betyder de nye regler, at store dele af Danmark igen kan tage imod tyske, norske og islandske turister.

”Det er et skridt i den rigtige retning. Netop de tyske og norske turister udgør et vigtigt og stort fundament for turismen i Danmark. Men med de mange restriktioner, der kommer med grænseåbningen, vil vi se meget store økonomiske tab i turismebranchen, lufthavne, rejsebranchen, hoteller, restaurationer, oplevelsesindustrien med videre. Især reglen om minimum seks overnatninger og det faktum, at det skal ske udenfor København, virker unødvendigt begrænsende,” siger Brian Mikkelsen.

Håber på yderligere lempelser
Dansk Erhverv havde håbet på yderligere åbning:

”Vi havde gerne set, at genåbningen af Danmark kunne påbegyndes hurtigere. Desuden er der ingen tvivl om, at især Hovedstadsområdet og Øresundsregionen bliver hårdt ramt af de fortsatte restriktioner. De får en særdeles svær sommer. Vi havde håbet på, at der var blevet åbnet yderligere, men da dette nu ikke sker, bliver det afgørende, at der fortsat er hjælp til de meget trængte brancher. Det handler om arbejdspladser, og med de massive restriktioner vi stadig ser indenfor bl.a. turisme- og rejsesektoren vil det være aldeles skadeligt at udfase hjælpepakkerne for hurtigt,” siger Brian Mikkelsen, der håber, at det bliver muligt at lempe yderligere for restriktionerne, før sommeren sætter ind.

“Vi er glade for, at Danmark nu åbner igen. Men anbefaler, at regeringen, myndighederne og Folketinget fortsat drøfter grænsesituationen. Den særdeles restriktive åbning vil have store konsekvenser for erhvervslivet, så det er vores håb, at der bliver åbnet yderligere op inden længe. Det vil vi kæmpe for,” siger Brian Mikkelsen.

Læs mere om grænseåbningen på regeringen.dk: Faktaark vedrørende genåbning af grænserne

Læs mere om de opdaterede rejsevejledninger på um.dk: COVID-19: Ny plan for sommerens rejsevejledninger baseret på forsigtighed

Kontakt os

Kommunikation

Lars Ohlsen

Pressechef