Gemt
Presse og Nyheder

Stabil og høj ledighed i USA

Torsdag blev der offentliggjort tal fra USA, der viser at 787.000 amerikanere søgte om arbejdsløshedsunderstøttelse i sidste uge. Det er et lille fald på 3.000 personer i forhold til ugen før.

Nyhed

07. januar 2021

Torsdag blev der offentliggjort tal fra USA, der viser at 787.000 amerikanere søgte om arbejdsløshedsunderstøttelse i sidste uge. Det er et lille fald på 3.000 personer i forhold til ugen før.

Et ugentligt ledighedstal på knap 787.000 personer er voldsomt højt og viser med skræmmende tydelighed at viruskrisen fortsat tynger det amerikanske arbejdsmarked voldsomt.

Når det er sagt, så er der heldigvis endnu ikke tegn på at den seneste stigning i smitten har ført til en fornyet acceleration i ledigheden. Det kan dog hurtigt viser sig at være en stakket frist. Smitten i USA sætter dagligt nye rekorder, og flere delstater har genindført en række restriktioner.

Det er derfor også vores forventning, at ledigheden i USA igen vil begynde at stige mærkbart her i starten af 2021. Som udgangspunkt forventer vi ikke at stigningen i ledigheden bliver lige så voldsom som i foråret sidste år. Restriktionerne er generelt mindre omfattende og mange virksomheder er samtidig bedre forberedt på at imødegå udfordringer fra den stigende smitte.

Dertil er der et stærkt lys for enden af tunnelen, da USA nu er begyndt at rulle vaccinerne bredt ud blandt befolkningen. Det vil forhåbentlig betyde, at vi i løbet af foråret og sommeren 2021 kommer til at se en tilbagevenden til mere normale tilstande i USA. Men før vi når dertil skal vi igennem en hård og krævende vinter, hvor ledigheden desværre vil stige mærkbart i USA.

Nedgang i USA vil koste danske arbejdspladser
Vinterens udfordringerne i USA vil desværre kunne mærkes herhjemme i form af en lavere eksport og tabte arbejdspladser. USA er sammen med Tyskland vores klart vigtigste eksportmarked og omkring 90.000 jobs er enten direkte eller indirekte afhængig af eksporten til USA.

Kontakt os

Politik og Analyse

Tore Stramer

Cheføkonom
Medarbejderprofil

Der anvendes cookies til at forbedre din oplevelse af websitet. Du accepterer ved at navigere videre. Læs mere om website cookies.