Gemt

Status på danskernes interesse for aktiesparekontoen

For at gøre det nemmere og mere attraktivt for danskerne at investere i aktier, indførte Regeringen fra 1. januar 2019 en aktiesparekonto, som giver en lavere beskatning af afkastet på indeståender end den gældende aktieindkomstbeskatning. Undersøgelsen ser nærmere på danskernes interesse for aktiesparekontoen.

Nyhed

23. Status på danskernes interesse for aktiesparekontoen

pdf

Download

Analyse nr. 23|2019 - 27. marts

En befolkningsundersøgelse, som Norstat har lavet for Dansk Erhverv godt to måneder efter indførelsen af den nye ordning, viser, at 30 pct. af danskerne har hørt om aktiesparekontoen. Indtil videre er det dog kun 2 pct. af danskerne, som har oprettet en aktiesparekonto, mens yderligere 9 pct. forventer at oprette en.

Det primære formål med at indføre aktiesparekontoen var ifølge Regeringen at styrke aktiekulturen i Danmark og få flere til at investere i aktier. Resultaterne i dette notat peger dog i en lidt anden retning, da det stort set kun er danskere, som tidligere har investeret i aktier og som har et stort kendskab til aktier, som har oprettet en aktiesparekonto. Derudover viser resultaterne også, at blandt dem, som allerede har oprettet eller forventer at oprette en aktiesparekonto, forventer kun fire ud af ti at øge deres investeringer i aktier som følge af den nye lovgivning. På den baggrund må man derfor samtidig forvente, at et flertal af de danskere, som i den kommende tid vil oprette en aktiesparekonto, ikke af den grund vil øge deres investering i aktier. 

Kontakt os

Politik og Analyse

Jasmina Pless

Chefkonsulent for iværksætterpolitik
Medarbejderprofil
Politik og Analyse

Jakob Kæstel Madsen

Senioranalytiker