Gemt
Presse og Nyheder

Stil skarpt – Vejarbejde kræver fokus

Vi har alle hørt sloganet, at man skal ”køre bil, når man kører bil”. Det er i sagens natur helt indlysende, men Rigspolitiets observationer af bilisterne i trafikken viser desværre en stigende uopmærksomhed bag rettet. Det sætter trafikanterne i fare – og specielt vejarbejdet.

Nyhed

Dansk Erhverv | Transport og Logistik - 6. november 2019

Vi har alle hørt sloganet, at man skal ”køre bil, når man kører bil”. Det er i sagens natur helt indlysende, men Rigspolitiets observationer af bilisterne i trafikken viser desværre en stigende uopmærksomhed bag rattet.

Uopmærksomheden skyldes for det meste en adfærd, hvor der bliver lavet andet end at køre bil. Ikke nødvendigvis ulovlige ting, men det tager fx tid at se på sin navigation og trykke noget ind på den. Det kan koste menneskeliv. Ikke mindst, når der er folk på og ved vejbanen, fxi forbindelse med vejarbejde, eller når der skal fjernes genstande fra vejbanen.

Det har alt for mange gange haft tragiske konsekvenser. I de sidste fem år har der været mellem 208 og 263 ulykker ved vejarbejder. Derfor har Vejdirektoratet lanceret en kampagne, der sætter fokus på de personer, der har vejen som deres arbejdsplads.

Læs mere om Vejdirektoratets kampagne her: Stil skarpt - Vejarbejde kræver fokus.

Kontakt os

Handel

Jesper Højte Stenbæk

Fagchef for transport og infrastruktur
Medarbejderprofil

Der anvendes cookies til at forbedre din oplevelse af websitet. Du accepterer ved at navigere videre. Læs mere om website cookies.