Gemt
Presse og Nyheder

Turismen mangler hænder

Det går godt med turismen. Faktisk går det så godt, at mangel på arbejdskraften er en reel trussel for yderligere vækst. Det er budskabet fra Dansk Erhverv og Clarion Hotel Copenhagen Airport i en kronik i Børsen.

Nyhed

Nyhed, 7. februar 2020

2019 var et godt år for dansk erhvervsliv, herunder og især dansk turisme. Men noget truer. Data fra Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering viser, at cirka hver fjerde af alle rekrutteringer af kokke og tjenere er forgæves. Dét har konsekvenser. Det bremser væksten og kan i yderste konsekvens betyde, at hoteller og restauranter må lukke eller sige nej til forretning. 

Udenlandsk arbejdskraft er dybt nødvendig, og i en kronik i Børsen forklarer Lars Ramme Nielsen, Chef for turisme og oplevelsesøkonomi, Dansk Erhverv og Jesper Olesen, direktør for Clarion Hotel Copenhagen Airport, hvorfor det er nødvendigt med politiske tiltag, som kan sikre flere hjælpende hænder fra udlandet.

Læs kronikken i Børsen: Mangel på arbejdskraft bremser turisme.

Kontakt os

Der anvendes cookies til at forbedre din oplevelse af websitet. Du accepterer ved at navigere videre. Læs mere om website cookies.