Gemt
Presse og Nyheder

Valget af Boris Johnson er dårligt brexit-nyt

Dansk Erhvervs administrerede direktør Brian Mikkelsen mener, at de britiske konservatives valg af Boris Johnson som ny leder er skidt nyt for danske virksomheder.

Nyhed

pressemeddelelse den 23. juli

Det er netop blevet offentliggjort, at de britiske konservative har valgt Boris Johnson som Theresa Mays efterfølger. Boris Johnson har inden valget meldt ud, at han vil gennemføre et brexit den 31. oktober uanset om, der er forhandlet en aftale på plads med EU eller ej.

”Jeg må sige, at valget af Boris Johnson gør det ganske sandsynligt, at det hele ender med et hårdt brexit. Det bliver dyrt for Storbritannien og briterne, og det kommer så sandelig også til at koste på mange danske virksomheders bundlinjer. Hvis valget var faldet på Jeremy Hunt, havde det stadigvæk været svært, men han har dog udvist lidt mere kompromisvilje i forhold til EU, end Boris Johnson har gjort det. Men man kan jo selvfølgelig håbe på, at Boris Johnson bliver lidt mere pragmatisk, når han som ny leder bliver stillet over for realiteterne,” siger Brian Mikkelsen, administrerende direktør i Dansk Erhverv.

I 2017 eksporterede danskerne varer og serviceydelser for 85,6 milliarder kroner til briterne – og vi importerede varer og serviceydelser for 76,7 milliarder kroner fra dem. Nationalbanken anslår, at der er 53.000 job bundet op på Danmarks samhandel med UK. Det anslås, at mellem 1,2 og 1,3 % af BNP kan blive tabt, hvis briterne forlader EU uden en aftale. Det anslås samtidigt, at vareeksporten alene vil tabe 26 milliarder kroner årligt i det scenarie.

Kontakt os

Kommunikation

Lars Ohlsen

Pressechef

Der anvendes cookies til at forbedre din oplevelse af websitet. Du accepterer ved at navigere videre. Læs mere om website cookies.