Gemt
Presse og Nyheder

Varslingssystem er en fantastisk nyhed

06. oktober 2020

Dansk Erhverv er klar med både ros og ris til statsministerens åbningstale. Ros for fokus på varslingssystem, digitalisering og klima. Ris for øget beskatning af erhvervslivet i en tid, hvor der er brug for at styrke virksomhedernes vilkår.

 

I den netop afholdte åbningstale løftede statsministeren blandt andet sløret for, at der kommer et nyt varslingssystem, der skal give mere forudsigelighed om hvilke restriktioner, der følger med øgede smittetal.

”Det er en fantastisk nyhed, at der nu kommer et varslingssystem. Det er et stort ønske fra erhvervslivet, fordi det giver mere forudsigelighed. Coronaen og den usikkerhed og de restriktioner, der har fulgt med, har gjort det meget sværere for mange virksomheder at drive forretning. Når vi nu ved hvilke restriktioner, der følger med et bestemt smittetal, så kan man langt bedre indrette sin forretning efter dette,” siger Brian Mikkelsen, adm. direktør i Dansk Erhverv.

Danmark skal være verdens bedste land at drive virksomhed i
Brian Mikkelsen minder om, at der er et stort behov for at styrke erhvervslivets vilkår, og her er der forskellige tiltag på vej, som trækker i den forkerte retning. 

 ”Vi har brug for tiltag, der skal genrejse dansk økonomi. Her handler det blandt andet om, at vi må diskutere, hvor pengene skal komme fra. Hvordan styrker vi dansk erhvervsliv? Tager vi konkret finansieringen af den såkaldte Arne-reform, så trækker det klart i den gale retning, at regeringen vil hente en kvart milliard fra virksomhederne, og at aktieavanceskatten står til at stige. Erhvervslivet holder også for, når det drejer sig om finansieringen af politireformen. Her må jeg sige, at tiden er til at styrke dansk erhvervsliv, ikke svække det. Vi har en vision om, at Danmark skal være verdens bedste land at drive virksomhed i. Disse initiativer går den modsatte vej. Det er særdeles skidt og usundt for Danmark,” siger Brian Mikkelsen.

Digitalisering er fremtiden

Fra Dansk Erhvervs side er der tilfredshed med statsministerens fokus på digitalisering som en nøgle til, hvordan Danmark skal komme videre.

”Det kan næsten ikke siges mere præcist, end at vi ikke bare skal genoprette fortiden, men at vi skal sætte endnu mere strøm til fremtiden. Dansk Erhverv er helt enige i, at Danmark har brug for en ny digitaliseringsstrategi. Ambitionen må være, at vi er absolutte frontløbere, når det gælder digitalisering. For det er dét, der er verdens og Danmarks fremtid,” siger Brian Mikkelsen.

Brian Mikkelsen tilføjer, at han glæder sig over statsministerens melding om, at klimavejen ikke må være hverken dyr eller uoverskuelig, og at der særligt skal satses på grøn forskning.

Kontakt os

Kommunikation

Lars Ohlsen

Pressechef

Der anvendes cookies til at forbedre din oplevelse af websitet. Du accepterer ved at navigere videre. Læs mere om website cookies.