Gemt
Presse og Nyheder

Vi står klar til at hjælpe en ny regering

Så er det officielt, at Mette Frederiksen skal være ny statsminister, og regeringen kommer til at bestå af Socialdemokratiet. Dansk Erhvervs administrerende direktør, Brian Mikkelsen, siger tillykke og påpeger, at ambitionerne er store, og der skal penge i kassen til at indfri dem.

Nyhed

pressemeddelelse den 26. juni

Efter indgåelsen af en politisk forståelse mellem S, SF, RV og EL står det nu klart, at Danmarks næste regering kommer til at bestå af Socialdemokratiet ledet af statsminister, Mette Frederiksen. Set med erhvervslivets øjne er der gode elementer i udspillet, der har fået titlen ”Retfærdig retning for Danmark”.

”Den nye regering vil mange ting, for eksempel når det gælder klima og velfærd. Derfor lyder det fra den nye statsminister, at råderummet skal udvides blandt andet ved at sikre, at flere går fra passiv til aktiv forsørgelse, opkvalificering, nemmere adgang til udenlandsk arbejdskraft og at flere går fra at arbejde deltid til fuld tid. Det er gode ambitioner. Aftalen betyder også, at arbejdskraftsudbuddet som minimum skal være uændret. Vi mener, det er nødvendigt, at vi hæver arbejdskraften i Danmark, hvis erhvervslivet fremover skal kunne sikre økonomisk vækst og dermed beskæftigelse, som er forudsætningen for vores fælles velfærd. Dansk Erhverv har en lang række forslag til, hvordan vi kan sikre flere hænder og hjerner. Dem ser vi frem til at diskutere med den nye regering. Det er vigtigt, at regeringen har fokus på et sundt investeringsklima, der skaber produktivitetsvækst og løfter underskoven af iværksættere i Danmark. Jeg hæfter mig i den forbindelse særligt ved ambitionen om, at Danmark bliver et grønt iværksætterland. Det har vi kæmpet hårdt for i Dansk Erhverv,” siger Brian Mikkelsen, adm. direktør i Dansk Erhverv.

Den forkerte retning
Brian Mikkelsen tilføjer, at der også er nogle elementer i aftalen, som går i den forkerte retning.

”For eksempel står der decideret i aftalen, at topskatten ikke skal sænkes. Det er ærgerligt. Blandt andet fordi det kunne være med til at få en del danskere til at arbejde mere. Netop det, som regeringen ønsker. Det er heller ingen god idé at tilbagerulle den fornuftige lempelse af skatten for virksomhedsarvinger, som den tidligere regering indførte. Det er heller ikke klogt, når man vil skære voldsomt på det offentliges brug af konsulenter. De bidrager med værdi, fordi de har viden og kompetencer, som betyder, at det offentlige kan arbejde bedre og smartere. Vi skal i stedet have mere offentligt-privat samarbejde, så vi sikrer innovation og, at vi får mest muligt ud af skattekronerne. Derudover ønsker jeg helt konkret et vækstteam med fokus på kommercialisering af ny forskning og viden. Den viden og brug af ny teknologi skal langt bedre ud og arbejde i virksomhederne,” siger Brian Mikkelsen.

Kontakt os

Der anvendes cookies til at forbedre din oplevelse af websitet. Du accepterer ved at navigere videre. Læs mere om website cookies.