Gemt

Vigtigt med justeringer af kompensationspakker

05. februar 2021

Dansk Erhverv peger forud for politiske forhandlinger på vigtigheden af både muligheden for ’click and collect’ og tidsbestilling til gavn for detailbranchen og kunderne. Næste skridt er forsvarlig genåbning.

Senere fredag mødes partierne for at forhandle om diverse tiltag, der skal understøtte de dele af dansk erhvervsliv, der er hårdt pressede på grund af coronarestriktioner.

”Regeringen har netop spillet ud med mulighed for at ’click and collect’-løsninger. Det vil være en stor hjælp til især mindre butikker, da kunderne så kan hente og betale for bestilte varer i den fysiske butik. Desuden ser vi i Dansk Erhverv også meget gerne, at der bliver mulighed for under særlige omstændigheder at holde åbent efter aftale. Det vil sige, at man for eksempel kan booke tid til under forsvarlige forhold at se på køkken eller prøvekøre en bil,” siger Brian Mikkelsen.

Fokus på genåbning
Brian Mikkelsen tilføjer, at der fremadrettet bør laves en plan, så det kan sikres, at detailhandlen og de liberale erhverv kan genåbne forsvarligt pr. 1. marts.

”Tiden er til at se på yderligere genåbning under sundhedsmæssige forsvarlige forhold. Derfor bør der hurtigst muligt laves en plan for yderligere genåbning. For nedlukningen har været hård ved restriktionsramte, og hvis det kan gøres under forsvarlige forhold, så skal vi selvfølgelig i gang med den gradvise genåbning af Danmark,” siger Brian Mikkelsen.

Kontakt os

Kommunikation

Lars Ohlsen

Pressechef