Gemt
Presse og Nyheder

Vigtigt med vækstvisioner for danske virksomheder

Venstres udspil om styrket erhvervsliv er et positivt erhvervsrettet indslag i en valgkamp, som ellers har budt på velfærdsoverbud. Der er mange gode forslag i pakken, som vil gøre det lettere at drive virksomhed i Danmark, mener Dansk Erhverv.

Nyhed

Pressemeddelelse 29. maj 2019

Venstre fremlægger i dag en række initiativer, som skal styrke danske virksomheders konkurrenceevne og lette byrder og afgifter.

”Valgkampens fokus har hidtil næsten udelukkende været på at bruge penge. Derfor er det positivt med nogle udspil, som fokuserer på, hvordan vores virksomheder får vækst, og vi får et rigere samfund. Det er ansatte i private virksomheder, som finansierer velfærdssamfundet, og derfor er vi nødt til at diskutere, hvordan virksomhederne får bedre vilkår og have klare politiske visioner,” siger skattepolitisk chef i Dansk Erhverv Jacob Ravn.

Venstre foreslår blandt andet at lette afgifter for 300 millioner kroner.

”Afgifter er bøvlede og ofte slet ikke pengene værd, fordi de er svære at administrere for virksomheder og for staten. Dansk Erhverv har i mange år kæmpet for afgiftslettelser, og vi har heldigvis set flere lettelser de senere år. Det arbejde skal helst fortsætte. I sidste ende er det jo forbrugere, som betaler afgiften, så mindre og færre afgifter vil også kunne mærkes på pengepungen,” siger Jacob Ravn.

Der er dog behov for endnu mere fokus på erhvervslivets vilkår.

”Dansk Erhverv kunne godt have ønsket sig lidt større ambitioner i Venstres udspil. Hvis erhvervslivet skal finansiere 69 mia. kr. til yderligere velfærd, så skal der skrues op for væksten, og det kræver, at man tager livtag med de mest produktivitetshæmmende skatter. Dansk Erhverv har blandt andet forslået at sænke aktieindkomstskatten til 27 procent,” siger Jacob Ravn.

Kontakt os

Politik og Analyse

Jacob Ravn

Souschef pol-analyse og Skattepolitisk chef
Medarbejderprofil

Der anvendes cookies til at forbedre din oplevelse af websitet. Du accepterer ved at navigere videre. Læs mere om website cookies.