Ferie når ansættelsesforholdet ophører

Varsling af ferie i opsigelsesperioden

Guide

Hovedferie
Hvis du opsiger en medarbejder, kan du varsle, at medarbejderen skal holde sin hovedferie i opsigelsesperioden, hvis hovedferien kan placeres i opsigelsesperioden sammen med ferievarslet på 3 måneder. Er der ikke plads, kan du ikke kræve, at medarbejderen holder hovedferie i opsigelsesperioden. Det gælder, uanset om hovedferien allerede før opsigelsen var planlagt til at ligge i denne periode.

Det er dog muligt at indgå en aftale med medarbejderen om, at hovedferien kan placeres i opsigelsesperioden, f.eks. i forbindelse med en fratrædelsesaftale.

Eksempel
Du planlægger at opsige en medarbejder med 3 måneders varsel den 31. marts 2018 til fratrædelse den 30. juni 2018. Da opsigelsesvarslet kun er 3 måneder, kan du ikke kræve, at medarbejderen holder hovedferie i opsigelsesperioden. Du har nu følgende muligheder:

  • at indgå en aftale med medarbejderen om, at medarbejderen holder sin hovedferie i perioden,
  • at afgive opsigelsesvarslet senest den 10. marts 2018, så der er plads til hovedferien indenfor opsigelsesvarslet, eller
  • at afregne ferien til FerieKonto eller via feriekort.

Restferie
Hvis du har opsagt en medarbejder, kan du varsle, at medarbejderen skal holde sin restferie i opsigelsesperioden, hvis antallet af feriedage kan placeres i opsigelsesperioden sammen med ferievarslet på 1 måned. Er ferien allerede aftalt, holdes den som planlagt.

Kræver medlemskab

Du skal være logget ind for at få adgang til artiklen

Det er kun medlemmer af Dansk Erhverv, der har adgang til vores artikler og værktøjer.

Endnu ikke bruger? Opret dig

Værktøjer

Der anvendes cookies til at forbedre din oplevelse af websitet. Du accepterer ved at navigere videre. Læs mere om website cookies.