Gemt

Arbejdsliv i en verden med mere hjemmearbejde

Over halvdelen af beskæftigede danskere kan ikke løse deres arbejdsopgaver hjemmefra. Danskerne og virksomhederne forventer dog stadig lidt mere hjemmearbejde efter coronakrisen end før. Danskerne føler sig mere produktive hjemmefra, mens virksomhederne i højere grad oplever lavere produktivitet, når medarbejderne arbejder hjemme. Endelig er der intet, der tyder på, at coronakrisen har skadet relationen mellem medarbejdere og ledere.

Analyse

Juli 2021

Coronakrisen har betydet, at der i 2020 var flere danskere end nogensinde, som arbejdede hjemme regelmæssigt. Det giver anledning til en række centrale spørgsmål om fremtidens arbejdsmarked; hvor mange danskere kan løse deres arbejdsopgaver hjemmefra, hvor meget kommer vi til at arbejde hjemmefra i fremtiden, arbejder vi lige så produktivt hjemme som på arbejdspladsen, og hvilken betydning har krisen haft for relationen mellem ledere og medarbejdere?

I denne analyse forsøger Dansk Erhverv at svare på ovenstående spørgsmål gennem undersøgelser blandt 877 medlemsvirksomheder og 1.059 beskæftigede danskere.

Analysen viser, at over halvdelen af danske beskæftigede ikke kan løse deres arbejdsopgaver hjemmefra, men at der er stor variation på tværs af brancher. Både virksomheder og beskæftigede danskere forventer, at der vil være mere hjemmearbejde efter corona end før, men knap halvdelen af virksomhederne og mere end to tredjedele af de beskæftigede forventer dog stadig intet hjemmearbejde efter coronapandemien.

Virksomheder og beskæftigede danskere har forskellige vurderinger af produktiviteten i forbindelse med hjemmearbejde. Befolkningen vurderer i højere grad end virksomhederne, at produktiviteten er højere hjemmefra.

Kun relativt få beskæftigede har fået en dårligere relation til nærmeste leder og arbejdsgiver som følge af coronapandemien

Arbejdsliv i en verden med mere hjemmearbejde

pdf

Download

Kontakt

Intern HR

Tina Buch Olsson

Intern HR udviklingschef
Medarbejderprofil
Politik og Analyse

Agnete Nielsen

Seniorøkonom