Gemt

Danskerne forventer at købe fyrværkeri for 450 mio. kr. i 2021

Hver fjerde husstand forventer at købe fyrværkeri, og det samlede forventede forbrug er ca. 450 mio. kr. Det er uændret i forhold til sidste år. Coronasituationen gør dog prognosen særdeles usikker. Landsdelen med det største forbrug pr. husstand er Vestjylland, hvor hver husstand i gennemsnit forventer at bruge 250 kr. på fyrværkeri.

Analyse

Januar 2022

Danskerne forventer at købe fyrværkeri for ca. 450 mio. kr. i 2021
Mange danskere forbinder nytårsaften med krudt og kugler. Det er en tradition i mange familier, at nytåret skydes i gang med de store raketter og de tunge batterier. Dansk Erhverv har igen i år foretaget en befolkningsundersøgelse blandt 1.510 udvalgte danskere og spurgt dem, om og i så fald hvor meget fyrværkeri, de forventer at købe.

23 pct. af de danske husstande forventer at købe fyrværkeri
Lige knap en fjerdedel af de danske husstande forventer at købe fyrværkeri til nytår. Det er på niveau med sidste år, når man tager højde for den statistiske usikkerhed. Der er dog en svag tendens til, at andelen af de danske husstande, som køber fyrværkeri, er faldende siden 2019.

Vestjyderne er Danmarks ukronede fyrværkerimestre
En gennemsnitlig dansk husstand forventer at bruge ca. 160 kr. på fyrværkeri til nytår. Det dækker over en væsentlig forskel på tværs af både region og alder. Af de regionale forskelle er det største forbrug pr. husstand at finde i Vestjylland, hvor man i gennemsnit forventer at bruge 250 kr. Det er 120 kr. mere end i København, hvor man i gennemsnit forventer at bruge 130 kr.

E-handel med fyrværkeri er endnu ikke særlig udbredt
Stort set alle danskere foretrækker at købe deres fyrværkeri i en fysisk butik. 96 pct. af de danskere, som forventer at købe fyrværkeri, har således svaret, at de forventer at købe fyrværkeri i en fysisk butik. Derimod er det kun 8 pct. af de fyrværkerihandlende, som forventer at købe deres fyrværkeri online.

Danskerne forventer at købe fyrværkeri for 450 mio. kr. i 2021

pdf

Download

Kontakt

Handel

Frederik Bergenfelt Friis

Politisk konsulent