Gemt

Julegavebytning 2020

Dansk Erhverv forventer, at danskerne i år vil bytte julegaver for 0,3 mia. kr. Det er særligt tøj, som bliver byttet.

Analyse

DECEMBER 2020

Danskerne bruger hvert år mange penge på julegaver. I Dansk Erhvervs julehandelsprognose for 2020 estimerer vi, at der vil blive julehandlet for 8,9 mia. kr. Julegaver udgør 6 mia. kr. af dette beløb. Det kan være svært at ramme plet med julegaverne, og derfor er der hvert år mange danskere, som må bytte nogle af deres gaver.

Dansk Erhverv har undersøgt, hvor meget danskerne vil bytte julegaver for, hvilke typer varer, de vil bytte, og hvad de vil gøre med pengene. Vi forventer, at der i år vil blive byttet julegaver for 0,3 mia. kr., og at tøj er den produktkategori, som flest danskere bytter. Undersøgelsen viser desuden, at mange af danskerne sidste år brugte alle de penge, de fik for den byttede vare - eller endda flere penge - i samme butik.

Danske husholdninger forventes at bytte julegaver for 0,3 mia. kr. i år
I vores årlige julehandelsprognose estimerer vi, at husholdningernes samlede merforbrug i julemånederne, november og december, ender på 8,9 mia. kr. Det er en stigning på 0,3 mia. kr. sammenlignet med sidste år. Julegaver udgør 6 mia. kr. af det samlede merforbrug.

46 pct. af dem, der bytter julegaver, bytter tøj-julegaver
Efter julen sidste år spurgte Dansk Erhverv danskerne, om de har byttet nogle af deres julegaver. Knap tre ud af ti danskere har svaret, at de har byttet én eller flere af de jule-gaver, som de fik i julen 2019.

Flest danskere bruger pengene for den byttede vare i samme butik
Befolkningsundersøgelsen viser desuden, at blandt de danskere, som har byttet julegaver, har 88 pct. byttet julegaver i en fysisk butik. Vi har spurgt disse personer, hvordan de brugte de penge, som de fik retur for den senest byttede gave. 43 pct. har svaret, at de brugte alle de penge, de fik for den byttede vare - eller flere penge - i samme butik.

Julegavebytning 2020

pdf

Download

Kontakt

Politik og Analyse

Christine Sinkjær-Rasmussen

Økonom