Transport

En stærk transportsektor er forudsætningen for et velfungerende samfund. Dansk Erhverv arbejder for at sikre de bedst mulige rammer for transportbranchen. Vi samler en lang række af branchens hovedaktører – fra speditionsbranchen over vognmandserhvervet til jernbane-, taxa- og turistbuskørslen – i et stærkt fællesskab.

Politisk område

Mød Christoffer Greenfort på Twitter

Transport – en forudsætning for vækst

En høj mobilitet i samfundet er fundamentet for erhvervslivets produktivitet og konkurrenceevne og for vores samfund som helhed. Transport er nødvendig, både når der skal varer på hylderne i butikkerne, når affaldet skal hentes, og når vi skal til og fra arbejde, besøge venner og dyrke vore fritidsinteresser. Derfor er transportbranchen i et vigtigt tandhjul i samfundet.

Dansk Erhverv arbejder for at sikre vækst og udvikling i transport- og logistikerhvervet og for at udvikle vores infrastruktur.

Ny teknologi kan løse en række af udfordringerne i den danske infrastruktur og øge produktiviteten både i transport- og logistiksektoren og i hele samfundet.

Derfor arbejder vi for lovgivning, der styrker mobiliteten og mindsker trængslen. Det gælder blandt andet fremme af intelligente trafikløsninger, forbedring af den kollektive trafik, bedre adgang for droner og indfasning af alternative energiformer og ny teknologi i bilerne.

Samtidig arbejder vi for at begrænse hæmmende regulering såsom forbudszoner og kørselsafgifter, der fordyrer transporten og svækker danske virksomheders konkurrenceevne.

På agendaen lige nu

Kontakt

Transport

Jesper Højte Stenbæk

Fagchef for transport og infrastruktur
Medarbejderprofil
Transport

Christoffer Greenfort

Chefkonsulent

Sidste nyt fra Dansk Erhverv i din indbakke

Tilmeld dig nyheder om transport og logistik

Når du tilmelder dig nyheder fra Dansk Erhverv, giver du samtykke til at modtage faglige og politiske nyheder og analyser, samt efter omstændighederne tilbud om kurser, netværk, konferencer og andre events, der i nogle tilfælde leveres af eller i samarbejde med vores partnere. Du vil også kunne modtage information om rabat på produkter og services i vores medlemsfordelsprogram.

Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet. Læs mere om vores persondatapolitik her.