Gemt

Black Friday slog alle rekorder – handel for 2,11 mia. kr.

Danskerne handlede som aldrig før på Black Friday. Med en omsætning med Dankort på 2,11 mia. kr. blev dagen den største shoppedag nogensinde i Danmark.

Nyhed

2,11 mia. kr. Så stort var forbruget med Dankort på danskernes nye storshoppedag, Black Friday. Igen i år slog forbruget alle rekorder. Allerede sidste år indtog Black Friday pladsen som den største enkeltstående handelsdag nogensinde, og i år tog fænomenet yderligere fart med en vækst i dankortomsætning på 5,8 procent pct. Det viser en opgørelse fra Nets.

”Vi ser tydeligt, at tendensen fra de tidligere år fortsætter. Nu kender mere end ni ud af ti danskere til fænomenet Black Friday. Mange bruger dagen til at tage forskud på julegaveindkøbene, og for detailhandlen er det en oplagt måde at markere starten på julehandlen,” fortæller Tine Marie Andersen, politisk konsulent, Dansk Erhverv.

Danskerne er vilde med Black Friday

I 2016 shoppede mere end hver fjerde dansker i forbindelse med Black Friday, og gennemsnitsbeløbet for de tilbudsglade danskere beløb sig til 2.219 kr. Den samlede handel udgjorde 2 mia. kroner.

”Black Friday har vundet indpas hos den danske forbruger. For blot få år siden var fænomenet ikke særlig kendt i Danmark, men nu er Black Friday en særlig dag for mange danskere og for detailhandlen”, siger Tine Marie Andersen. 

I analyse fra Dansk Erhverv (link: https://www.danskerhverv.dk/nyheder/black-friday/) forud for Black Friday viser, at næsten hver femte dansker planlagde Black Friday-køb.

"Den nye rekord på 2,11 mia. kr. viser, at Black Friday bliver et større og større fænomen herhjemme – og at store dele af detailhandlen har taget konceptet til sig. Konkurrencen om kunderne er benhård, og Black Friday er et parameter til at vinde kunder ind i sin forretning”, fortæller Tine Marie Andersen.

Travlhed i onlinebutikker

Men det er ikke kun i de fysiske butikker, at shoppedagen bringer travlhed med sig. Også i onlinebutikker blev de gode tilbud jagtet. I år tegnede e-handlen sig derfor for 13,6 procent af dagens samlede omsætning, hvilket er en stigning på knap to procent i forhold til sidste år. Dette tal vil stige yderligere i den kommende uge, fordi pengene først bliver trukket fra Dankort-kontoen, når varen bliver sendt fra butikken.

Der er således også tale om en stigning i andelen af onlineshopping, da andelen sidste år gjorde 12% af dagens samlede omsætning med Dankort.