Gemt

Ny kontrolkampagne om hygiejne og hakket kød

24. august 2020

Fødevarestyrelsen vil fra august til november kontrollere detailslagteres procedurer og rutiner ved produktion af hakket kød.

Fødevarestyrelsen har i denne måned igangsat en kontrolkampagne om hygiejnisk kvalitet af hakket kød. Kontrollen vil fortsætte indtil november og er primært rettet mod detailvirksomheder, som fremstiller hakket kød. Formålet med kampagnen er at kontrollere:

  • om virksomhederne overholder de mikrobiologiske kriterier for hakket kød
  • virksomhedernes procedurer ved produktion af hakket kød og deres opfølgning på resultater af egenkontrolprøver.

Kontrolkampagnen er således primært et tjek af procedurer, rutiner og arbejdsgange, men Fødevarestyrelsen kan også vælge at udtage prøver til mikrobiologisk analyse.

Læs mere om kontrolkampagnen på Fødevarestyrelsens hjemmeside: Hygiejnisk kvalitet af hakket kød.

Kontakt

Fødevarer

Saoirse McKeever Andersen

Fagchef for fødevarer