Gemt

Paneldebat: Hvordan styrker vi kompetencerne inden for cybersikkerhed?

Dansk Erhverv, TDC og Digital Dogme afholdt den 20. november paneldebat om hvordan manglen på kompetencer inden for cybersikkerhed kan løses. Debatten blev afviklet virtuelt med Astrid Haug som moderator. Læs mere om paneldebatten herunder.

Nyhed

01. december 2020

Indledningsvis var Brian Mikkelsen, adm. direktør i Dansk Erhverv på for at byde velkommen og give sit bud på, hvordan udfordringen med mangel på cyberkompetencer kan løses. Han sagde blandt andet, at ”vi skal have flere mænd på fødegangene og kvinder i serverrummene” og påpegede dermed den store kønslige skævhed i det danske uddannelsessystem, som bl.a. betyder, at for få kvinder vælger en it-uddannelse – herunder uddannelser inden for cybersikkerhed 

 

Panelet i debatten var et godt miks af folketingsmedlemmer og repræsentanter fra embedsværket, universitetsverdenen og den private sektor. Der blev anvist flere mulige løsninger bl.a. at øremærkede midler fra forskningsreserven til cybersikkerhed, oprettelse af flere studiepladser og muligheden for at få flere it-udviklere til at bruge Secrutiy by Design-principper i deres arbejde.  

 

Derudover var der korte indlæg ved Jens Myrup, lektor i cybersikkerhed ved Aalborg Universitet, og Mads Eriksen, uddannelsespolitisk chef i Dansk Erhverv, som begge fulgte paneldebatten som tilskuere, men blev trukket ind i diskussionen af dagens moderator 

 

Fra arrangørernes side var der stor tilfredshed. ”Det var rigtig godt at se det store engagement, og vi er meget tilfredse med, at både Eva og Torsten tog sig tid til at være med. Der er kører jo nogle meget vigtige politiske forhandlinger for tiden, så jeg synes, det viser en politisk interesse i emnet, hvilket alt andet lige lover godt – fx for den kommende nationale cyber- og informationssikkerhedsstrategi, vi regner med at se engang i løbet af foråret” udtaler Christian von Stamm, som var med til at stable debatten på benene sammen med kolleger fra Dansk Erhverv, TDC og Digital Dogme.  

 

Paneldeltagere 

  • Jens Aaløse, koncerndirektør TDC Group 
  • Torsten A. Andersen, vicedirektør, Erhvervsstyrelsen 
  • Jens Christian Godskesen, prorektor, IT-Universitetet 
  • Torsten Schack, erhvervsordfører (V) 
  • Eva Flyvholm, it- og uddannelsesordfører (Ø) 

Kontakt

Rådgivning & Videnservice

Christian von Stamm Jonasson

Chefkonsulent
Medarbejderprofil