Gemt

Sidste udkald: Forbered dig på en ny virkelighed efter Brexit

17. december 2020

År 2020 lakker mod enden og det samme gør mulighederne for en handelsaftale mellem EU og Storbritannien. Dansk Erhverv opfordrer kraftigt til, at I forbereder jer og sætter jer ind i, hvad det vil betyde for jer.

Selvom forhandlingerne mellem EU og Storbritannien stadig er i gang, skal danske virksomheder ikke holde sig tilbage i håbet om en tidlig julegave i form af en god handelsaftale.

Alle virksomheder med en relation til Storbritannien er derfor nødt til at sætte sig ind i, hvad Brexit kommer til at betyde. Uanset resultaterne af forhandlingerne vil måden, hvorpå vi samarbejder og handler med Storbritannien blive ændret.

”Vi opfordrer til, at man forbereder sig,” lyder den klare opfordring fra Lasse Hamilton Heidemann, der er EU- og international chef i Dansk Erhverv.

Han uddyber, at den enkelte virksomhed skal vurdere, hvor udsat man er:

”Hvis du sender én pakke til Storbritannien om året, skal du selvfølgelig ikke igangsætte en større omlægning af din toldbehandling. Men langt de fleste virksomheder, der har samhandel, skal forberede sig – uanset om der kommer en aftale eller ej. Kig på tjeklisten og orientér dig,” lyder hans budskab.

Dansk Erhvervs tjekliste finder du her: Dansk Erhverv - tjekliste til Brexit

Du kan orientere dig om Brexit her: Dansk Erhverv - Brexit

Forbereder os på det værste
Dansk Erhverv opfordrer virksomheder til at følge godt med i udviklingen og fortsat tage risikoen for ”no-deal” meget alvorligt - særligt på specifikke sektorområder, der måske ikke når at komme med i aftalen.

”Vi forbereder os på det værste og håber på det bedste,” lyder budskabet fra Lasse Hamilton Heidemann.

Selvom Storbritannien forlod EU, da Boris Johnsons udtrædelsesaftale trådte i kraft 31. januar 2020, har der i år været en overgangsperiode.

EU og Storbritannien har til udgangen af 2020 til at få forhandlet den kommende handelsaftale og det fremtidige forhold på plads. Tiden er ved at løbe ud, og derfor vokser usikkerheden stadig.

 

Kontakt os

EU og International

Lasse Hamilton Heidemann

EU- og International Chef
Medarbejderprofil