Gemt

Status på coronavirus for fødevarevirksomheder

12. marts 2020

Regeringen har med bred politisk opbakning taget en række vidtrækkende initiativer for at begrænse smittespredningen af coronavirus. Dansk Erhverv giver her et overblik over udviklingen, og hvor du finder den nødvendige hjælp og viden.

Regeringens beslutning om midlertidigt at lukke store dele af Danmark vil få store konsekvenser for hele landet – ikke mindst for erhvervslivet. Det gælder også på fødevareområdet, hvor vi desværre har set hamstringssituationer i dagligvarebutikker og aflysninger af en lang række arrangementer og bookinger, selvom der er varer nok til alle - både i butikker og på lagre.

Dansk Erhverv er dagligt i dialog med en række medlemmer og Fødevarestyrelsens beredskabsenhed om situationens udvikling på fødevareområdet.

Fødevareforsyningssikkerheden er lige nu et helt centralt spørgsmål. Udmeldingen fra dagligvarebranchen og Dansk Erhverv er, at der er varer nok til alle, og opfordringen er, at normale indkøbsmønstre bibeholdes. Restaurationer, hoteller og mange andre virksomheder oplever desværre en markant mindre efterspørgsel end normalt, hvilket leverandører også kan mærke. Det er en ekstraordinær situation, der kræver en ekstraordinær indsats af erhvervslivet.

Dette blev også understreget på et pressemøde med erhvervsministeren og fødevareministeren om fødevareforsyningen torsdag morgen, hvor regeringen opfordrede alle til at handle som normalt og vise samfundssind. Der er indgået en aftale med dagligvarekæderne om, at myndighederne løbende får indberetninger om fødevareforsyningen.

I den forbindelse har Dansk Erhverv følgende budskaber:

  • Alle butikker holder åbent i dag og morgen og alle kommende dage.
  • Der kommer nye varer på hylderne hver dag.
  • Fødevarebranchen står sammen og har løbende kontakt med regeringen.
  • Vi opfordrer alle til at understøtte regeringens tilgang om at mane til ro og besindighed, samt at alle bruger deres sunde fornuft.

Hvis du som medlem oplever uhensigtsmæssigheder som følge af coronavirus, kan du altid kontakte Dansk Erhverv, hvor vi sidder klar til at hjælpe.

Fødevarestyrelsen har samlet de mest relevante spørgsmål og svar om coronavirus for borgere, restauranter, butikker og andre fødevarevirksomheder. Du finder informationen på Fødevarestyrelsens hjemmeside: Coronavirus og fødevarer.

Al øvrig information fra alle relevante myndigheder er samlet på et coronasite på politiets hjemmeside, hvor du løbende kan følge situationens udvikling og få afklaret en række spørgsmål. Læs mere på coronasmitte.dk.

Kontakt

Handel

Lotte Engbæk Larsen

Markedschef
Medarbejderprofil
Handel

Saoirse McKeever Eriksen

Fagchef for fødevarer