Gemt

Behov for målrettet hjælp

25. november 2020

I forbindelse med coronakrisen har Folketinget vedtaget flere aftaler, der skal stimulere dansk økonomi. Ny analyse fra Dansk Erhverv viser, at stimuli især er gået i retningen af brancher, der i forvejen klarer sig godt.

 

Effekterne af restriktionerne som følge af coronavirussen har ramt dele af dansk erhvervsliv ganske hårdt. Det har affødt en række ordninger med muligheder for lån, kompensation med videre. Også stimuli har været bordet for at sikre danske virksomheder og dermed danske job.

”Det er både rigtigt og fornuftigt, at Christiansborg er kommet med en række stimuli-tiltag rettet mod erhvervslivet. Men, der er et ”men”. Hoteller, restauranter, rejsebureauer samt en stor del af oplevelsesøkonomi er ikke hjulpet af regeringens tiltag. Hidtil har regeringens tiltag været målrettet håndværkerfagene,” siger Tore Stramer, cheføkonom i Dansk Erhverv.

Behov for nytænkning
Dansk Erhvervs beregninger viser, at to ud af tre nye job, som statens investeringer på 24 milliarder kroner skaber, vil opstå i byggeriet.

”Coronakrisen ligner ikke nogen anden krise. Det er noget helt nyt, vi er vidner til, og derfor skal vi ikke gribe den an, som vi for eksempel greb finanskrisen an. Der skal nytænkning og målrettede indsatser til. Det kræver kreativitet at få sikret, at flest mulige virksomheder i de hårdest ramte brancher overlever krisen. Men det er også nødvendigt, for ellers står vi med et kæmpe genopbygningsarbejde, når vi forhåbentligt inden længe er ude på den anden side. I Dansk Erhverv har vi foreslået et midlertidigt skattefradrag for besøg på restauranter og caféer,” siger Tore Stramer.

Læs hele Dansk Erhvervs analyse her:

Regeringens stimulipakke forsømmer oplevelsesøkonomi

pdf

Download

Kontakt

Politik og Analyse

Tore Stramer

Cheføkonom
Medarbejderprofil