; ;
Gemt

Netbutik: Er du klar til stærk kundeautentifikation – eller til at miste transaktioner?

06. oktober 2020

Nu er det allersidste udkald for at få din netbutik klar til SCA – stærk kundeautentifikation. Finanstilsynet har givet en ny frist til 11. januar 2021 og er du ikke klar, står du til at miste transaktioner fra den dato.

Fra den 11. januar 2021 vil Finanstilsynet føre aktivt tilsyn med, at kravene om stærk kundeautentifikation (SCA) bliver overholdt, så hvis din betalingsløsning ikke er klar senest den dag, vil betalinger blive afvist.

Finanstilsynet har rykket fristen for deres aktive tilsyn med 10 dage, så de først påbegynder tilsyn pr. 11. januar 2021. Det er positivt, da et aktivt tilsyn pr. 1. januar 2021 ville have medført, at netbutikkerne skulle starte test og indkøring i november og december – det vil sige oven i Black Friday og julehandlen. For mange virksomheder ville en reel implementeringsdato derfor nok nærmere have været senest den 1. november 2020.

Selvom Finanstilsynet nu har givet 10 dage mere til at få implementeret SCA, så betyder det ikke, at du ikke allerede nu, skal sikre, at din betalingsløsning er klar - tværtimod. Du skal derfor sikre, at din PSP er klar, med en løsning, som lever op til kravene og til dine behov.

Hvis din PSP ikke er klar nu, så bør du skifte til en anden PSP, der er klar, ellers risikerer du at miste transaktioner, når bankerne og indløserne begynder at håndhæve kravet om stærk kundeautentifikation.

Læs mere her: Danske netbutikker skal være klar til nye sikkerhedsregler fra 1. januar 2021 for at undgå afviste betalinger.

Læs mere her om sikkerhedskravene: Ekstra krav om sikkerhed ved netkøb bliver udskudt i 18 måneder.

Læs tidligere nyheder her: Stærk kundeautentifikation ved kortbetalinger.

Kontakt

Handel

Henrik Lundgaard Sedenmark

Fagchef for betalinger og detailhandelssikkerhed
Medarbejderprofil